BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Emlak Konut'tan avantajlı halka arz!

Halka arza hazırlanan Emlak Konut GYO'da 8-9 Kasım tarihleri arasında ön talep toplama işlemi gerçekleştirilecek.

Abone ol

Halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25’ini tamamı sermaye artımı olacak şekilde halka arz ederek İMKB’de işlem görmeye hazırlanan Türkiye’nin en büyük portföy değerine sahip gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010 tarihleri arasında ön talep toplayacak.

Emlak Konut GYO, detayları ön talep duyurusunda belirtilen koşullarda ön talepte bulunanlara özel olarak hazırladığı çeşitli teşvikler uygulayacak. Ön talepte bulunanlar, yüzde 5 veya 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme imkanından faydalanırken, ön talepte bulunan ve kesin talepleri 100 bin TL üzerinde olan yurtiçi bireysel yatırımcılara ek olarak Emlak Konut GYO’nun ön talep duyurusunda belirtilen gayrimenkul projelerinde yüzde 5 indirim fırsatı da sunulacak. Halka arz edilmesi planlanan 1,00 TL nominal değere karşılık gelen paylar için ön talep toplama fiyat aralığı 1,60-2,15 TL olarak belirlendi.

7 YILDA 3 KAT DEĞER ARTIŞI

Gerçekleştirdiği projeler ve 7 yılda yaklaşık 3 kat değer kazanan aktif büyüklüğü ile ulaştığı rekor büyümeyle Türkiye’nin gayrimenkul devi haline gelen Emlak Konut GYO, halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25’ini halka arz etmeye hazırlanıyor. Halka arz süreciyle ilgili talep toplama detayları belli oldu. Halka arz edilmesi planlanan 1,00 TL nominal değere karşılık gelen paylar için ön talep toplama fiyat aralığı 1,60-2,15 TL olacak.

ÖN TALEBİN AVANTAJLARI

Halka arz işleminin ilk adımı olarak, 8-9 Kasım tarihleri arasında ön talep toplanacak. Emlak Konut GYO, ön talep toplama sürecinde, sunduğu indirimlerle kazandırmaya devam edecek. Yurt içi bireysel yatırımcılar, ön talepte bulunup bulunmamalarına ve kesin talep döneminde talep ettikleri pay tutarına bağlı olarak, şu avantajlardan yararlanacak:

- Ön talebin tamamının kesin talebe dönüşmesi halinde, toplam pay bedeli üzerinden yüzde 5,

- Ön talebin kesin talepten az olması durumunda, ön talep toplama sürecinde talep edilen paylardan hak kazanılan orana kadar olan kısım için yüzde 5, kesin talep toplama sürecinde talep edilen paydan hak kazanılan kısmın bedeli üzerinden yüzde 2.5,

- Ön talebin, kesin talep miktarından büyük olması ya da sadece kesin talep olması halinde ise yüzde 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme teşvikleri uygulanacak.

- Ayrıca, ön talepte bulunan yurtiçi bireysel yatırımcılara, kesin talepleri 100 bin TL ve üzerinde ise, talep toplama sürecini takip eden 31.12.2013 tarihine kadar gelir paylaşımı yöntemiyle yüklenicilerle ortaklaşa satılan projeler haricindeki gayrimenkul satışlarında, Emlak Konut GYO tarafından belirtilecek şartlarla, gayrimenkul sahipliği teşviki kapsamında ve sadece bir kereye mahsus olmak üzere ve sadece payın ilk malikine kullandırılması suretiyle yüzde 5 oranında ilave iskonto verilecek.