BIST 10.561
DOLAR 32,27
EURO 35,03
ALTIN 2.479,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'den Rahşan Hanım'a duygusal sözler

Bülent Ecevit'i anma töreninde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Rahşan Hanım'a duygusal sözlerle hitap etti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Bülent Ecevit'in ölümünün 5. yıldönümünde düzenlenen törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Rahşan Hanım'a hitap ederek duygusal konuştu: Siz bu sevgiyi elelebüyüttünüz hanımefendi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatının 5. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törene katıldı. Salona 'Başbakan Kemal' sloganları ve alkış yağmuruyla giren Kılıçdaroğlu konuşmasında duygusal sözlere yer verdi. Kılıçdaroğlu, konuşmasını tamamlarken Rahşan Hanım'a dönerek, Bülent Ecevit'in şiirinden alıntılıdağı bir mısra ile seslendi: Siz bu sevgiyi elele büyüttünüz hanımefendi...

Kılıçdaroğlu konuşmasından satır başlıkları şöyle:

Saygıdeğer hanımefendi, partilerimizin değerli üst düzey yöneticileri, değerli büyüklerimiz, değerli yoldaşlarım, değerli partililer, hepinize saygılar sunuyorum. Bugün burada bir liderimizin, efsane bir liderimiz, Türk siyasal yaşamının en önemli liderlerinden birinin, bir halk adamın, bir devrimcinin, bir ozanın bir insan aşığını anmak için toplandık. O kişinin adı Ecevit'ti, halkçı Ecevit'ti. Bülent Ecevit deyince aklımıza her şeyden önce kararlı ve dirayetli bir lider gelir. 1972 yılında kurultay yapıldığında genel başkanlığa adaydı. Onun genel başkanlığa adaylığında yapmış olduğu konuşmadan bir alıntı yapmak istiyorum: "Aslında sorun ya ben ya Bülent sorunu değildir. Asıl olan şudur, CHP'de buyruk mu işleyecek hukuk mu işleyecek? Buna karar verilecek. Özgür üyeler mi olacağız, kapı kulları mı olacağız, karar sizindir"

HALKIMIZ ONA HALKÇI ECEVİT DEDİ

Bülent Ecevit 1972 kongresinde bu kararlılıkla geldi ve genel başkanı oldu. Türk siyasal yaşamına damgasını vurdu. Ecevit sadece kararlılık mı gelir; hayır. Sosyal demokrasi gelir, ezilenler gelir, hak arayanlar gelir, sıradan yurttaşlar gelir. Onun için halkımız ona 'halkçı Ecevit' damgasını vurdu. Ecevit deyince akla örgütlü toplum gelir. Toplu sözleşme ve grev hakkını getirdi, sendikal mücadeleyi getirdi. Her zaman işçilerden ve emekten yana tavır koydu. Emek en yüce değerdir sözü Ecevit'le özdeşleşen bir söz oldu. Ecevit deyince onurlu bir dış politika gelir. Başbakanlığı sırasında halkımız ona 'Kıbrıs Fatihi' dedi. Çünkü dik durdu, onurdu durdu. 'Kıbrıs'a çıkmayın, çıkarsanız başınız belaya girer' dediler. Bir dek çıkartma gemisi yoktu ama o çıktı. Adını verdiği barış harekatı gerçekten adaya gerçekten barış ve özgürlük getirdi. Bizler o günleri yaşadık, Bülent Ecevit'i onurlu dış politikası nedeniyle saygıyla anıyoruz. 'Haşhaş ekmeyeceksin' diye baskı kurdular üstüne. 'Siz ne derseniz deyin, köylü bundan geçinecekse ben haşhaş ektiririm' dedi. Mücadelesini sürdürdü.

CHP'YE KÖKSÜZ DİYENLERİN KÖKÜ YOK!

Ecevit onurlu, düzgün, halkının çıkarlarını koruyan bir siyasi lider olarak gönüllerimizde yer tutmuştur. Özgür insan dedi, özgür toplum dedi. O ekonomik olarak özgür olmayanlar siyasal olarak da özgür olamazlar dedi. Ekonomik olan özgür olamayan siyasal olarak özgür olamıyorsa... Mustafa Kemal'in bir lafı vardı 'Savaş alanında gerçekleştirilen ekonomik olarak kazanılan zaferle taçlandırmalı' derdi. Bireyin özgürlüğü ekonomik özgürlüğünden geçiyor, kadının özgürlüğü kadının iş yaşamına girmesinden geçiyor. Bülent Ecevit CHP'yi de çok iyi tanımlayan bir liderdir. Dün gece onun kitabını karıştırırken şu cümlelere rastaldım: "CHP'nin yapabilmiş olduğu devrimler dünyada pek az görülür" CHP'ye köksüz diyenler kökü olmadığı için konuşuyor. Biz onları kınamıyoruz, onların cahilliğine veriyoruz. Ama onları eğiteceğiz. Bülent Ecevit deyince akla demokrasi gelir. 1971'de askeri darbe olduğu zaman CHP'den bakan istenmiştir, Ecevit 'Bakan veremeyiz' deyip genel sekreterlik görevinden istifa etmiştir. Ve Bülent Ecevit deyince akla ozanlığı gelir. Bu sevgiyi beraber büyüttük elele, diyordu. Beraber büyüttünüz hanımefendi size saygılarımı sunuyorum.