BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özkan mahkemede böyle kafa tuttu

Ergenekon davasının tutukluğu sanığı Tuncay Özkan'dan hodri meydan: Bana kim talimat verecekse çıksın söylesin...

Abone ol

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı gazeteci-yazar Tuncay Özkan Ergenekoncular'a kafa tuttu:  ''Ergenekon denilen yapının içinde bana kim talimat verecek çıksın ortaya söylesin. Liderim kim, var mı öyle bir delikanlı?''

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan Özkan, Mustafa Balbay'dan aldığı talimat üzerine parti kurduğunun iddia edildiğini belirterek, ''Balbay bunu düşünüp karar verene kadar ben bir parti, 2 dernek, 1 televizyon kanalı kurarım. Aramızdaki fark budur'' diye konuştu.

İddianamede, ''Ergenekon'' örgütünün kim tarafından ve ne zaman kurulduğunun belli olmadığını ifade eden Özkan, ''Ergenekon denilen yapının içinde bana kim talimat verecek, çıksın ortaya söylesin. Liderim kim, var mı öyle bir delikanlı?'' şeklinde konuştu.

BASIN AÇIKLAMASI

Özkan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından salonda bulunan izleyicilerin bir kısmı duruşma salonundan dışarı çıkarak, cezaevinin önünde basın açıklaması yaptı.

Aralarında Hasan Atilla Uğur'un yakınlarının da bulunduğu grup, ''Şehit aileleri Hasan Atilla Uğur'un yanındadır'' yazılı pankart açarak, ellerinde Türk bayrakları ve Uğur'un fotoğrafları ile ''Adalet istiyoruz'' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Volkan Pekak, akrabası Uğur'un meslek hayatını terör ve organize suç örgütleri ile mücadele içinde geçirmiş bir Türk subayı olduğunu söyledi.

Uğur'un terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı sorgulayan komutan olduğunu ifade eden Pekak, ''Uğur, itibarını ailesinden, Türk milletinden, ulusal değerlerimizden, kucağında şehit olmuş Mehmetçiğinden, yanı başında gazi olan silah arkadaşından almıştır. Onu itibarsızlaştırmaya yönelik çabalar beyhudedir'' dedi.