BIST 10.471
DOLAR 32,59
EURO 34,99
ALTIN 2.440,01
HABER /  GÜNCEL

Eminönünde töre oyunu

"Töre" oyununu sahneye koyan Eminönü Belediyesi Engelliler Tiyatro Topluluğu, ayakta alkışlandı.

Abone ol

Eminönü Belediyesi tarafından düzenlenen Engelliler Günü kutlamaları çerçevesinde Turgut Özakman'ın "Töre" adlı oyununu sahneleyen Ayışığı Tiyatro Topluluğu, büyük beğeni topladı. Eminönü Belediyesi Kadırga Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Engeliler Günü kutlamasında İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, "Sosyal belediyeciliğin gereği olarak engellilere dönük pozitif bir ayrımcılık sergilemek zorunda olduklarını" söyledi.

Engellilerin sosyal hayata sorunsuz bir şekilde katılabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Er, "Bir toplum, engelli vatandaşlarına gösterdiği özen ve çabayla saygıyı hak eder" dedi. Çok kalabalık bir davetli topluluğunun takip ettiği programa aileleriyle birlikte katılan engelli vatandaşlar, kendileri gib engeli arkadaşlarının sahneye koyduğu "Töre" oyununu büyük bir merakla izlediler. Ünlü yazar Turgut Özakman tarafından yazılan ve Eminönü Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi bünyesinde yer alan Ayışığı Tiyatro Topluluğu'nun sahnelediği oyun, Güneydoğu'da yıllardır kanayan yara haline gelen töre cinayetlerinin ne gibi dramlara yol açtığın anlatıyor.

Engelli tiyatrocuların büyük bir başarıyla sahnelediği oyun sonunda izleyiciler dakikalarca ayakta alkışladı. Oyunun proje koordinatörlüğünü gerçekleştiren Aydın Avşar, amaçlarının hem engellilerin sosyal yaşama katılmaları olduğunu hem de "Töre" adlı oyunla ülkemizin kanayan bir yarasına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Başkan Nevzat Er'in tebrik ederek hediyeler verdiği tiyatro ekibi, "Töre"yi İstanbul'un diğer ilçelerinde de sahnelemek istediklerini belirtti.