BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eminönü, cazibe merkezi olacak

Yıllardır çözülemez denen Eminönü'nü işportacılardan temizleyen Belediye Başkanı Nevzat Er, "Sıra bölgeyi değnekçi olarak anılan otoparkçılardan kurtarmakta" dedi.

Abone ol OKTAY MEHMET'İN HABERİ

'işportacı' sorununu halledip bölgedeki görüntü kirliliğini yokeden Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, "Sıra bölgeyi değnekçi olarak anılan otoparkçılardan kurtarmakta" dedi. Bu konuda İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Trafik Vakfı ile görüşmelere devam etiklerini kaydeden Er, şöyle konuştu: "Vatandaşlardan istedikleri kadar para alarak, halkı sömüren ilçedeki değnekçilere pek yakında müdahale edeceğiz. Yeni otopark projesi üzerinde çalışıyoruz. Yeni imar planında dünyanın birçok ülkesinde uygulanan otomatik otopark da yer alacak. Aynı zamanda yerin derinliklerine otopark inşaa edecek bir firma ile görüşmelerimiz devam ediyor."

Er, Eminönü'nde yasal boşluklardan faydalanarak faaliyetlerini sürdüren değnekçilerin, ülkenin kanayan yarası olan işsizlik boyutunun yanısıra, bir yerlerden güç aldıkları kanısını taşıdığını iddia etti.

Sokağa hakim olarak, vatandaşlardan para talep etmenin pek kolay iş olmadığını vurgulayan Er, "Değnekçilerin arkasında birilerinin olduğunu düşüncesi bende ağır basıyor. Bu kişiler aracını bırakan vatandaşlardan yüksek paralar talep ediyorlar. Vatandaşlar da arabasına zarar verebileceğini göz önünde bulundurarak, değnektçiyle tartışmaya girmektense istediği parayı vermeyi tercih ediyor" şeklinde konuştu.

'Gerekeni yaptık'

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, tarihi yarımadayı işportacılardan kurtarma operasyonlarında en büyük desteği hukuktan aldıklarını sbelirterek "Bir zamanlar güvercinlerin bile rahatalıkla hareket edeceği alan bulunmayan Eminönü bölgesini artık herkes rahatlıkla dolaşabiliyor. İşsizlik, sadece Eminönü'nün problemi değil, bütün Türkiye'nin meselesi. Bölgenin işportacılardan kurtarılması gerekiyordu. Biz de gerekeni yaptık"dedi.