BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,01
HABER /  GÜNCEL

Emine Erdoğan'a şok sözler

BDP Meclis Üyesi Mukaddes Kubilay Emine Erdoğan'ın gözyaşları için böyle konuştu...

Abone ol

BDP Meclis Üyesi Mukaddes Kubilay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Irak sınırındaki hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarını Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde ziyaret ettiği sırada duygulanarak ağlamasını timsah gözyaşları olarak değerlendirdi. 

Hakların Demokratik Kongresi'nin organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Edremit'te düzenlenen etkinliğe kongre üyeleri ile BDP'li kadınlar katıldı. 

Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe BDP Meclis Üyesi Mukaddes Kubilay, BDP Balıkesir İl Başkanı Turan Cengiz, HDK adına Burhan Kaygısız, EMEP Burhaniye ilçe Altınoluk ve Zeytinli belde başkanları çok sayıda HDK üyeleri ile BDP'li kadın katıldı. Müzik eşliğinde bol bal halay çeken kadınlar yöresel giysileri ile dikkat çekti. 

'EMİNE ERDOĞAN'IN ORTASU KÖYÜNDE DUYGULANIP AĞLAMASI TİMSAH GÖZYAŞI' 

Şiir ve müzik dinletileri öncesi bir konuşma yapan BDP Meclis Üyesi Mukaddes Kubilay, salondaki kadınların sayısının az olmasından yakınarak bu tip etkinliklerde kadınların daha çok olmasını, erkeklerden kadınları bu tür etkinliklere göndermelerini istedi. Kubilay, daha sonra konuşmasında hükümete yüklenerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Irak sınırındaki hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarını Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde ziyaret ettiği sırada duygulanarak ağlamasını timsah gözyaşları olarak değerlendirdi. 

Mukaddes Kubilay, "Kürt kadının özgürlük mücadelesi önünde değişecekler. Kürt kadınları olarak Türk kadınlarına sesleniyoruz. Kürt sorununun çözümü barış için de gelin kız kardeşler olarak Lazlar, Çerkezler, Türkler hep birlikte özgürlük için yürüyelim. Cezaevin de açlık grevi yapanları selamlıyoruz. Bu mücadele özgürlük mücadelesidir." dedi. 

Daha sonra Kürtçe ve Türkçe şiir ve müziklerle devam eden etkinlilikte kadınlarla birlikte erkekler de halay çekerek çalan müziklere eşlik etti.