BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

EMİNE ERDOĞAN, KATILDIĞI KERMESTE 17 PARÇA EŞYA ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ihtiyaç sahibi çocuklar için düzenlenen kermeste 17 parça eşya satın aldı. <br/>Emine Er...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ihtiyaç sahibi çocuklar için düzenlenen kermeste 17 parça eşya satın aldı.
Emine Erdoğan, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kadınlar Komisyonu tarafından Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen geleneksel kermese katıldı. Kermesin açılış konuşmasını yapan Emine Erdoğan, “Balkanlar, bir yanıyla bize şanlı bir tarihin kapılarını açmış, büyük zaferlerle göğsümüzü kabartmış, diğer yanıyla acının, gözyaşının, geri çekilmenin hüznünü zerrelerimize kadar yaşatmıştır. Balkanlar Osmanlı Devleti’nin kalbi olmuştur. Balkanlar medeniyetimizin yeşerttiği duraklarından biridir. Balkanlar huzur, saadet içinde, çok farklı dinlerin ve dillerin bir arada yaşamayı başarabildiği örnek bir coğrafyadır. Balkanlar bizdendir, biz de Balkanlardanız. Her yükselişin elbet bir inişi vardır. Osmanlı’nın Balkan Savaşları’ndaki yenilgisinden sonra tarihin en büyük, en acıklı, en hüzünlü göçlerinden biri yaşandı. Yıllarca süren bu göçlerde binlerce insanımız hayatını kaybetti. Yol şartları, hastalık, açlık, salgınlar; çoluk çocuk demeden ölümlere neden oldu. Trenlerde, vapurlarda, kağnılarda, yaşlılar, kadınlar, bebekler perişan olmuş, canlarını kurtarmanın derdine düşmüş, sağ salim anavatana kavuşmanın hayalini kurmuşlardır” ifadelerini kullandı.
Savaş yıllarında Rumeli’de kalmayı tercih edenlerin hunharca katledildiğini ifade eden Emine Erdoğan, “Rumeli toprakları fethedilince, Anadolu’nun her yerinden buralara yerleştirilen ceddimizin torunları; ata yadigârı topraklarda kalmak ile göçmek arasında tercih yapmaya zorlandılar. Göçenler zor da olsa, büyük kayıplar da verseler Anavatan’a, Anadolu’ya sığındılar, Anadolu’da onlara kapılarını, yüreklerini açtı.Kalmayı, direnmeyi tercih edenler, çetecilerin, askerlerin elinde maalesef hunharca öldürüldüler ‘’ diye konuştu.
Ülkedeki kardeşliği , barışı , huzuru sürdürecek faaliyetlerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Bugün Balkanlarda, Üsküp’te, Prizren’de, Priştine’de, Şumnu’da, Batı Trakya’daki kardeşlerimiz, kimliğimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi yaşatmaya çalışıyor. Üsküp’ün sokaklarını, Saraybosna’nın sokaklarını, Priştine’nin caddelerini dolaşalım, bakalım. Anadolu’daki herhangi bir ilimizden, Kayseri’den, Mardin’den, Manisa’dan bir farkı var mı? Rumeli’de milletimizin mührünü vurduğu şehirlere bir bakın, Halep’ten, Şam’dan, Bağdat’tan farklı mı? Coğrafyalar farklı da olsa dinimiz, dilimimiz, kalbimiz birdir. Balkanlardan, Kafkaslardan, Ortadoğu’dan gelen milyonlarca insanımız Anadolu’da güvenlik altında, barış içinde, kardeşlik içinde yaşamaya başlamıştır. Rumeli’den gelen kardeşlerimizden çok şey öğrendik. Kafkaslardan gelen kardeşlerimiz Türkiye’mize çok büyük katkılar sağladı. Zaten renkli bir coğrafya olan Anadolu ve Trakya, göçlerle daha da renklendi, zenginleşti. Bu topraklar üzerinde kardeşliğimiz, dayanışmamız daha da pekişti. Sizlerden isteğim, Türkiye’deki, ülkemizdeki kardeşliği, barışı, huzuru sürdürecek faaliyetleri gerçekleştirin, kardeşliğin dilini daha da geliştirin” şeklinde konuştu.
Açılışın ardından kermesi gezen Emine Erdoğan, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vermek için 17 parça el işi eşya satın aldı.
(İHA)