BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Adatepe'nin eşi kaza anını anlattı

Ülkü Adatepe'nin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan eşi Emin Öke Adatepe, kaza anını böyle anlattı

Abone ol

Akyazı ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin (79) hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan eşi Emin Öke Adatepe, kazanın otomobilin zikzak çizerek kontrolden çıkmasıyla meydana geldiğini belirterek, ''Ne olduğunu anlayamadık, takla attık'' dedi.

page_ataturk39un-en-kucuk-manevi-kizi-ulku-adatepe-oldu_673514446.jpg

Sol bacağındaki kırık nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Adatepe, AA muhabirine kaza anını anlattı.

Kazanın Ankara'dan İstanbul'a dönüş yolunda meydana geldiğini ifade eden Adatepe, ''Ankara'dan İstanbul istikametine gelmekteyken arka koltukta Ülkü Hanımla oturuyorduk, birden araba zikzak çizmeye başladı, ne olduğunu anlayamadık, takla atık, bariyerleri geçmişiz, gidiş istikametine girmişiz. Bu arada ben emekleyerek çıktım, baktım ayağım kırılmış. Döndüm, Ülkü Hanım yoktu. o zaman anladım Ülkü'yü kaybettiğimi, kendim anladım. 'Herkes nabzı atıyor' diye yalan söyledi, biliyordum çünkü şoför arkadaş da ağır sanırım, kendisini göremedim. Benim ameliyatımdan sonra o da ameliyata girmiş'' diye konuştu.

''Türkiye, Atatürk'ün son eli değen insanını kaybetti, hepimizin başı sağ olsun'' diyen Adatepe, ''Kendimi artık düşünemiyorum. Ülkü hep gözümün önünde, sohbet ederek geliyorduk, bir anda uçtu yanımdan gitti'' şeklinde konuştu.

Adatepe, ayağındaki sakatlığın ağır olduğunu, doktorların 6 ay boyunca yürüyemeyeceğini söylediklerini belirterek, tedavisinin Şişli Florance Nightingale Hastanesi'nde süreceğini bildirdi.

CENAZE TÖRENİ

Cenaze töreninin tarihinin de henüz belirlenmediğini anlatan Adatepe, ''Cumartesi ama galiba cenaze törenini cuma gününe alacağız. Bu, İstanbul'da belli olacak, onun için duyuru yapacağız. Teşvikiye Camisi'nden kalkacak. Sayın Sarıgül de bu konuda bize yardımcı olmuştur, iyi dostumuzdur. Belki Şişli'den kalkabilir, tam açıklamayı sanırım yarın yapacağız. Şu anda cenaze töreniyle ilgili net bir şey yok. Bir oğlu Amerika'da, onun gelmesini bekliyoruz. Amerika'daki oğlunu da annesinin son yolculuğunda bulunmak ister'' ifadelerini kullandı.

TEM Otoyolu İstanbul istikametine seyir halindeki Adnan Selçuk'un kullandığı 34 YUY 65 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarparak devrilmiş, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayarak hayatını kaybetmiş, eşi Emin Öke Adatepe ve sürücü yaralanmıştı.