BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,74
ALTIN 2.379,67
HABER /  DÜNYA

'Nato düşman arıyor'

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, "NATO, Sovyetler Birliği’nin tehdit olarak görüldüğü bir zamanda kuruldu. Bugün bloklar arası soğukluk ve Sovyetler Birliği tarihe karıştı fakat NATO hâlâ duruyor. Devamlı karşı çıkacak bir düşman ve gerçekleştirilecek

Abone ol

Rusya Cumhurbaşkanı Putin, bugün ülkesinin Ulyanovsk bölgesindeki 31. Hava Saldırı Tugayı'nı ziyaret etti. Putin, Sovyetler Birliği’nin kurucularından Vladimir İlyiç Lenin’in doğum yeri olarak bilinen Ulyanovsk’a gider gitmez, askeri görevleri sırasında hayatını kaybeden paraşütçüler için yapılan anıta çiçek bıraktı. Ziyaretini Hava Kuvvetleri Günü arifesine denk getiren Putin, daha sonra paraşütçülere seslenerek, hükümetin hava kuvvetlerini geliştirip güçlendirmeye devam edeceğini belirtti.

NATO TRANSİT ÜSSÜ RUSYA'NIN ÇIKARINA

Rusya ve NATO arasındaki işbirliğinden bahseden Putin, Afganistan’a malzemelerin ulaştırılması için Ulyanovsk’a NATO transit üssü kurulmasının Rusya’nın çıkarına olacağını belirterek, “Fakat pek çok konuda NATO’yla hemfikir olmaktan uzağız. NATO, Sovyetler Birliği’nin tehdit olarak görüldüğü bir zamanda kuruldu. Bugün bloklar arası soğukluk ve Sovyetler Birliği tarihe karıştı fakat NATO hâlâ duruyor. Devamlı karşı çıkacak bir düşman ve gerçekleştirilecek bir görev arıyorlar. Afganistan’da yaptıkları iyi bir şey ve bu yüzden onlara yardım ederek akılcı davrandığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Rusya Cumhurbaşkanı Putin, daha sonra askerlerin talimini izledi ve bölgedeki kiliseyi ziyaret etti