BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Emin Işık'ın Kime Kulsun? kitabı raflardaki yerini aldı

Emin Işık Tuti Kitap’tan çıkan “Kime Kulsun?” adlı çalışmasında hakikatte kime kul olduğumuzu hatırlatıyor.

Abone ol

Emin Işık Tuti Kitap’tan çıkan “Kime Kulsun?” adlı çalışmasında hakikatte kime kul olduğumuzu hatırlatıyor. Ardından kulluğun manasını ve şartlarını, Peygamber Efendimiz’i (s.a.s), insân-ı kâmilin özelliklerini, imtihanların hikmetini, imanın şartlarını, nasıl hür olacağımızı ve daha fazlasını sohbet üslubuyla anlatarak yolumuza ışık tutuyor.

Kul olanların doğaya, eşyaya ve hayata dair tüm iyi ve güzel şeyleri korumaları için kendilerini, akıl ve zihinlerini her türlü kötülük ve yanlışlardan uzak tutması gerekiyor. İşte “Kime Kulsun” da insana bu kavramı hatırlatan, onunla yüzleştiren sohbet tadında nadide bir kitap. Emin Işık’ın 3 yıllık bir çabasının ürünü olan bu kitabı okudukça, “kendinizle yüzleşmeniz” için ne kadar da çok nedenin olduğunu fark edeceksiniz!

Emin Işık Kimdir?

1936 yılında Hatay merkez ilçeye bağlı Karmanca Köyü’nde doğdu. İlk dinî eğitimini aynı zamanda köyün imamı olan babası Hoca Şemseddîn Efendi’den talim etti. İlkokuldan sonra iki yıl Antakya Kur’an Kursu’nda talim okudu, hafızlık yaptı. Orta kısmını Adana’da, lise kısmını İstanbul’da okuduğu İmam Hatip Lisesi’nden 1960 yılında; İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden 1964 yılında mezun oldu. Dört yıl kadar İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni ve idareci olarak görev yaptıktan sonra açılan asistanlık imtihanını kazanarak İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü (YÖK kanunu gereğince Marmara Üniversitesi’ne bağlı İlahiyat Fakültesi’ne dönüştü.) Kur’an İlimleri ve Tefsir Anabilim Dalı’nda Ebubekr İbnu’l-Enbârî’nin “Kitâbu’l-Vakfi ve’l-İbtidâ” adlı eseri üzerinde yaptığı edisyon kritik çalışmasıyla doktor oldu. Otuz dokuz sene dört ay süren resmî hizmetinden sonra 2001 yılında emekli olan Emin Işık, yüzden fazla ilmî makale ve ansiklopedi maddesi yazdı. Celâl Hoca Hayatı ve İlmî Şahsiyeti, Devleti Kuran İrade, Kur’ân’ın Getirdiği, Belh’in Güvercinleri eserleri arasındadır. Evli ve iki çocuk babası olan Işık, ilmî çalışmalarını evindeki özel kütüphanesinde sürdürmektedir.