BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.496,27
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin’de çatışma anı! Silahlar arka arkaya patladı

MARDİN ’in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından bir ev ateşe verildi. Olay yerine giden güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma anı kameralara böyle yansıdı.

Abone ol

MARDİN ’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin temizlenmesine yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasındaki çatışma kameraya yansıdı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerce açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası için 14 Mart’ta başlatılan ’Atmaca -7 Operasyonu’ devam ediyor.

İLÇENİN BÜYÜK KISMI TEMİZLENDİ

Mardin Valiliği tarafından Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda bugüne kadar 375 terörist etkisiz hale getirildi, 905 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda toplam 60 güvenlik görevlisi şehit oldu. Teröristlerin barındığı ilçeye bağlı mahallelerde asker ve polis tarafından müşterek sürdürülen operasyonlarda ilçenin büyük bir kısmı teröristlerden temizlendi.

EVİ YAKAN PKK'LILAR GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ AÇTI

Operasyonların sürdüğü bölgede teröristlerin kullandığı bir ev ateşe verildi. Teröristlerin ateşe verdikten sonra kaçtıkları bölgeye giden güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Ateşe verilen evden dumanlar yükselirken, bölgeye giden güvenlik kuvvetlerine çevre binalarda gizlenen teröristler tarafından ateş açıldı. Güvenlik kuvvetlerinin de karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Çatışma anı saniye saniye kameralara yansıdı.

TERÖRİSTLER CAMİ VE OKULLARI KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ

14 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar aralıksız devam ederken, teröristlerin girdikleri mahallerde bulunan cami, okul, kurum binaları ile evleri kullanılmaz hale getirdiği belirtildi. Teröristlerin kullandıkları evlerin duvarlarında güvenlik kuvvetlerine ateş açmak için delikler açarken, bölgedeki bir çok cami ve okul binası da harabeye çevrildi. 14 Mart’tan itibaren devam eden operasyonlarda teröristlerin saldırıları sonucu ev, okul, camilerin yüzde 60’ın üzerinde hasar görerek kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Saldırılarda bir çok evin ise tamamen çökerek yerle bir olduğu görüldü.