BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Emeklilik polemiğinde son nokta

Başbakan Erdoğan işçi mi, Emekli Sandığı Emeklisi mi? Tartışmaya son noktayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı koydu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki maaş polemiğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de katıldı.

Bakan Dinçer, Başbakan Erdoğan’ın hiçbir suretle memur emeklisi olmadığını, Emekli Sandığı’ndan emekli maaşı alıyor olmasının memur emeklisi olduğu anlamına gelmediğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddiasını değerlendiren Dinçer, şu bilgileri verdi:

Sayın Başbakanımız, 8769650 sigorta sicil numarası ile 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun mülga hükümleri uygulanmak suretiyle emekli olmuştur. Yani bir SSK emeklisidir. İşçi emeklisi olarak emekli maaşı almaktadır. Milletvekili olduktan sonra Emekli Sandığı ile ilişkilendirilmiştir. Emekli Sandığı’ndan milletvekili ve bakanların maaş almaları, memur oldukları anlamına gelmez.

Normal şartlarda TBMM üyeleri ile dışardan atanan bakanlar seçildikleri veya atandıkları, emekli olanlar ise istemde bulundukları tarihi izleyen ayın başından itibaren Emekli Sandığı ile ilgilendiriliyorlar. Emekli olanların iştirakçi oldukları sürece SGK’dan aldıkları aylıkları da kesiliyor.”

Erdoğan’ın toplam 21 yıl 3 ay 20 gün hizmet süresi olduğunu, son 7 yıllık hizmet süresinde 4 yıl 7 aylık sürenin belediye başkanlığından dolayı devredilen Emekli Sandığı’na bağlı olarak geçtiğini bildiren Dinçer, şöyle dedi:

21 YILLIK HİZMETİ VAR

“5434 sayılı Kanun’un mülga hükümlerine göre 21 yıl 3 ay 20 günlük hizmet süresi emekli aylığı bağlanmasına yeterli olmaması nedeniyle devredilen SSK Genel Müdürlüğü’nce 2829 sayılı Kanunun 4 ve 8. maddeleri esas alınarak, yalnızca sigortalı olarak geçen süreleri esas alınarak Başbakanımıza 8769650 sigorta sayılı 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun mülga hükümleri uygulanmak suretiyle tarafına yaşlılık aylığı bağlanmıştır.”