BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklilerin Taksim protestosu!

Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanan emekliler, taleplerini iletmek için Unkapanı Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) yürüdü.

Abone ol

Açıklama yapan emekliler, 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını söyledi.

Halkevleri Emeklilik Hakkı ve Emekli Hakları Atölyesi üyesi bir grup, Saraçhane Parkı’nda bir araya geldi. Ardından sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Unkapanı SGK önünde toplandı. Burada üzerinde “Yaşasın emekli hakları mücadelemiz” yazılı bez afiş açan grup, sloganlar attı.

Atılan sloganların ardından emekliler adına basın açıklamasını okuyan Kazım Pekşan, “Emekliler olarak geçinmek bir yana adeta ölmemek için direniyoruz. Yeterince beslenemediğimiz, barınmada, ulaşımda, enerjide insanca yaşam olanaklarına ulaşamadığımız için hastane kapılarından beri gelemiyoruz. Övündüğünüz başbakanlık döneminizde uyguladığınız düşük ücret, zam üstüne zam politikalarınız elimizde ve avucumuzda ne varsa aldı götürdü” dedi.

1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda olacaklarını ifade eden Pekşan, “Bütün bu haksızlıklara isyan etmek için buradayız. Sorunlarımızın çözümünün artık sokaklardan geçtiğinin bilincindeyiz. Bu bilinçle 1 Mayıs’ta dostlarımızla birlikte taleplerimizi haykırmak için Taksim’de olacağız” diye konuştu.

Grup burada yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.