BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emekliler sendika istedi

Emekli Bir-Sen Genel Başkanı, emeklilerin sendika kurmaları konusunda yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Abone ol

Emekliler Birliği Sendikası (Emekli Bir-Sen) Genel Başkanı İsrafil Odabaş, emeklilerin sendika kurmaları konusunda yasal düzenleme yapılmasını istedi. Odabaş, Memur-Sen toplantı salonunda yaptığı açıklamada, sendika kurma ve sendikalara üye olma özgürlüğünün, Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası anlaşmalarla güvence altına alındığını kaydetti.

Anayasada emeklilerin ''sendika kurabilecekleri ya da kuramayacakları'' yönünde bir hüküm bulunmadığını savunan Odabaş, Anayasa'daki, ''usulüne uygun olarak yürürlüğe giren milletler arası antlaşmaların Anayasa'ya aykırılığının iddia edilemeyeceği'' hükmünü hukuki temel aldıklarını söyledi.

Odabaş, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın, emeklilerin sendika kurmaları hakkında bir kanun teklifi hazırladığını ifade ederek, AK Parti Grup Başkanvekillerinin de bu teklifi olumlu karşıladıklarını ifade etti. Odabaş, ''Gelişmeleri takip edeceğiz. 7 milyon 800 bin emekli, bu güzel haberin Meclis'ten çıkmasını sabırsızlıkla beklemektedirler'' diye konuştu.