BIST 10.164
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL

Birecikte eğitimde 4x4 modeli

İlginç kampanyalarla gündeme gelen Birecik Kaymakamlığı eğitim alanında da yine bir ilkin altına imza atıyor.

Abone ol

Şanlıurfa”nın Birecik ilçesinde “4x4” topyekün eğitim seferberliği başlatıldı.
Başlatılan eğitim kampanyası ile okul öncesi çocuklardan başlayıp 70-80 yaşına varıncaya kadar vatandaşımızı kapsayan proje olduğu bildirildi.
Birecik Kaymakamlığı tarafından cehaletle mücadele kapsamında başlatılan eğitim atağı meyvelerini vermeye başladı…

İlginç kampanyalarla gündeme gelen Birecik Kaymakamlığı eğitim alanında da yine bir ilkin altına imza atıyor…
Birecik geneli ve tüm yerleşim birimlerinde yapılan çalışmaları oluşturulan özel komisyonlar yürütüyor. Toplam 7 komisyon ve 48 personel ile yapılan çalışmalarda tüm kurumların personellerinden faydalanılıyor.

Kapı,kapı gezilerek tespitler yapılıyor….

Kapı,kapı dolaşılarak yapılan tespitlerde doktor,hemşire,ebe,ilçe müftüsü,milli eğitim personeli,jandarma görevlileri ve Kaymakamlık personellerinin görev yaptığı bildirildi.
Yapılan çalışmalarla Okul Öncesi eğitim alması gereken 3 bin çocuğa ulaşıldığı,İlköğretim çağında olup da okula gitmeyen 1007 çocuğun okullara kazandırıldığı ayrıca yetişkinlere yönelik okuma yazma kursu ile toplam 2501 kişiye okuma yazma kurs verildiği bildirildi.
Bölgede özellikle kadınlara yönelik olarak yürütülen Anne Eğitimi kapsamında da toplam 10 bin anneye ulaşıldığı bildirildi.
Vatandaşın ilgisi yoğun…

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel “Eğitim memleketimizin en önemli sorunlarından birisidir.Bizlerde bu sorunun kökünden hallolması yönünde çalışmalar yapıyoruz.Tam bir ekip çalışmasıyla tüm kurum ve kuruluşlarımızla ,köy muhtarlarımız ve diğer gönüllü vatandaşlarımızla bu sonu kısa sürede çözeceğiz.Anne ve okul öncesi eğitimi çok önemli.Hatta iyi eğitilmiş anneler daha sağlıklı toplumların meydana gelmesine sebep olacaktır.Tüm vatandaşlarımızı bu kampanyalarımıza bekliyoruz.
4X4 Modeli ile dipten bucaktan,komple toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir eğitim anlayışı ile hizmetlerimize devam edeceğiz” diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Halil İbrahim sofrası: 609 öğrenciye her gün sıcak yemek…
“İlçemizde eğitim alanındaki tüm bu çalışmaların yanı sıra, çeşitli köylerimizden ilçe merkezimize, liselerimize öğrenim görmek üzere gelen maddi durumları zayıf toplam 609 gencimize her gün 3 çeşit sıcak yemek ve tamamen hijyenik olarak oluşturduğumuz Aşevinden faydalanmaktadırlar.Amacımız tüm çocuklarımıza ve gençlerimize katkıda bulunarak devletimizin şefkatli yüzünü onlara göstermektir.Geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimizden çok ümitliyiz” dedi.
609 öğrenciye Aşevi olarak hizmet veren kurumun tamamen hijyenik olduğu ve masaların üzerindeki vazolardaki taze kır çiçeklerine varıncaya kadar düşünüldüğü dikkat çekerken öğrencilerin memnuniyeti gözlerinden okunuyordu.
Vatandaşların okuma yazma kursuna ilgisini artırmak için, çeşitli armağanların yanı sıra “Öğren okuma yazmayı al altınlı diplomayı” kampanyası ile de kursiyerlerden başarılı olanlara günün anısına 1 er Cumhuriyet altını armağan edileceği bildirildi.
Vatandaşların yoğun ilgisinin olduğu gözlenirken özellikle yapılan sağlık taramaları ve daha önceden tespit edilmiş olan 858 özürlü vatandaşın tedavilerinin de devam ettiği bildirildi…