BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  GÜNCEL

Emekli binbaşıya çete gözaltısı

Ekonomik zorluk çeken şirketlerin yönetimini ele geçirmek isteyen çete çökertildi.

Abone ol

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda baskı, şiddet ve cebir uygulayarak ekonomik zorluk çeken şirketlerin yönetimini ele geçirmek isteyen çete çökertildi.
Yağma, nitelikli tehdit ve kasten yaralama yanı sıra silahla işyeri basan çeteye aracılık ettiği iddia edilen emekli binbaşı C.Ö. de operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bazı şirket yönetimlerini baskı ve şiddet uygulayarak ele geçirmek isteyen kişilerin olduğu yönündeki ihbar üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Zanlıların ele geçirmek istedikleri şirketlere operasyon yaparak şirket yönetimine gözdağı verdikleri belirlendi. Bunun üzerine jandarma olayla ilgili operasyon başlattı. Yapılan araştırmalarda şüphelilerin bazı şirket hisselerinin devredilmesi konusunda şirket sahibine yönelik tehdit ve darp olayları gerçekleştirdikleri, son olarak bir şirket sahibini darp ederek, şirket hisselerinin devredilmesi ve paraların ödenmesi için 3 gün süre verdikleri belirlendi. İzmir'e giden zanlıların, 3 gün sonra kiralık otomobille tekrar Bursa'ya döneceklerini tespit eden güvehlik güçleri, zanlıları yakalamak için Bursa merkez Osmangazi ve Nilüfer ilçeleriyle İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Yağma, nitelikli tehdit, kasten yaralama, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet' suçları işledikleri iddia edilen M.Ş.A., liderliğindeki çete çökertildi. Operasyonda çete liderinin adamları A.A., Ö.A., Y.B., E.S., O.A., M.K.O.M. ve K.A. ile çeteye aracılık ettiği öne sürülen emekli binbaşı C.Ö. gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 2 adet 9 milemetre çapında ruhsatsız tabanca, muhtelif senetler, ajandalar ve tapu senetleri ele geçirildi. Jandarmada sorgulamaları tamamlanan 10 zanlı sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.