BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  GÜNCEL

Emekli albay gözaltında

Ergenekon'da dalgalar bitecek gibi değil. Zirve Yayınevi'ndeki katliam da Ergenekon sanhıklarına uzandı.

Abone ol

Zirve Yayınevi baskını sırasında Malatya Alay Komutanı olan emekli Albay Mehmet Ülger, Ergenokon kapsamında gözaltına alındı. Albay Ülger'in Ergenekon sanıklarıyla telefon dinlemelerine takıldığı ortaya çıktı.

Evindeki bazı belgelere el konulan Ülger, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderildi.

Emekli Albay Ülger'ın adı kamuoyunun gündemine ilk olarak biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürüldüğü Malatya'daki Zirve Yayınevine yönelik baskın sırasında gündeme geldi. Ülger o zaman Malatya İl Jandarma Alay Komutanı'ydı.

Albay hakkında çok sayıda ihbar mektubu bulunuyordu. Dava dosyasında, rütbeli bir subay tarafından gönderilen ihbar mektubunda saldırının Albay Ülger tarafından azmettirildiği öne sürülmüştü.

Ülger, Zirve Yayınevi davasında gelecek duruşmada tanık olarak dinlenecekti.

Bu sabah geçekleşen gözaltı, Ergenekon soruşturması çerçevesinde yapıldı. Böylece Ergenekon ile Zirve Yayınevi baskını arasındaki ilk somut bağlantı kurulmuş oldu.

Dinlemeye takılan Emekli Albay Mehmet Ülger'in Ergenekon davası sanıklarından bazıları ile telefon görüşmeleri tespit edildi.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdurrahim Doğru'nun ifadelerinde Ülgerden bahsettiği belirtiliyor.

DİYARBAKIR'DA GÖZALTI

Ergenekon Soruşturması kapsamında sabah saatlerinde bir emekli Albay'ın Ankara'da alınmasının ardından, Diyarbakır Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli uzman Çavuş Mehmet Çolak gözaltına alındı.

Muazzaf astsubayın görevli askeri yetkililer eşliğinde gözaltına alınmasının ardından evinde arama yapıldığı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesinin alınması için İstanbul'a gönderileceği öğrenildi