BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Embriyonun genetik şifresi çözülüyor

“Tüp Bebeğin Babası” olarak kabul edilen Prof. Dr. Bob Edwards, 4 hücreli insan embriyosunun genetik şifresinin çözülmeye başlandığını savundu.

Abone ol

“Tüp Bebeğin Babası” olarak kabul edilen Prof. Dr. Bob Edwards, "Her hücrenin işlevi ayrı. Her birinin neler yapabileceğini öğrenmeye başladık. Şifreyi çözdüğümüzde hastalıksız bebekler dünyaya gelecek ve tüp bebek ile kısırlık tedavisinde daha yüksek başarı sağlanacak" dedi.

İstanbul’ daki 13. Dünya In Vitro Fertilizasyon, Yardımla Üreme Teknikleri ve Üreme Genetiği Kongresi’nde(IVF2005) konuşan Prof. Dr. Bob Edwards, önümüzdeki 20 yıl içinde tıpta büyük gelişmeler olacağını ve embriyonun genetik şifresinin çözüleceğini açıkladı.

Embriyonun genetik şifresinin çözülmesiyle kişiye özel tedavilerin yapılacağına ,hastalıklı genlerin değiştirileceğine dikkat çeken Prof. Edwards, böylece hastalıksız çocukların dünyaya gelebileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Bob Edwards şöyle devam etti:
" O zaman artık kadınlar tüp bebek kliniklerine gelmeden önce genetik incelemelerini yaptıracaklar. Bize geldiklerinde ellerinde önverileri olacak. Biz de ona bakarak çocuğun sağlıklı doğması için planlar yapacağız. Embriyosunda bozuk hücre varsa onun fonksiyonu düzeltme yoluna gideceğiz. Yani kişiye özel tedavi başlayacak. Klonlamadan bahsediliyor. Çalışmalar yapılıyor. Klonlamada kök hücreler insanın kendi hücrelerinden elde edildiğinden doku reddi olmuyor. Ama biz bunun yani klonlamanın yanlış ellerde de kullanılabileceğini biliyoruz. Bağışıklık sistemi ve doku reddi konusunda biraz daha çalışıp doku reddini ortadan kaldırırsak kopyalama teknolojisine de ihtiyacımız kalmaz.”

Kaynak: www.sagliginsesi.com