BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.382,50
HABER /  MAGAZİN

Elvisin evi satıldı

Rock and Roll müziğinin kralı Elvis Presley'in evi bir medyuma satıldı

Abone ol

Rock and Roll müziğinin kralı Elvis Presley'in Memphis kentindeki evi medyum Uri Geller ve iki ortağı tarafından 905 bin 100 dolara satın alındı.

ABD'nin Tennessee eyaletinin Memphis kentindeki evi, internetten açık artırma yöntemiyle aldıklarını belirten Geller, çok mutlu olduklarını belirterek, ''burası tarihin bir parçası'' dedi.

İngiltere'den telefonla açıklama yapan İsrail doğumlu Geller, evi tadilattan geçirmeyi amaçladıklarını belirterek, Filistin, İsrail ve Amerikalı hasta çocuklar için eve turlar düzenlemeyi istediklerini, belki bir gün izin aldıkları takdirde evi müzeye dönüştüreceklerini
kaydetti.

Geller, satıcılar Mike ve Cindy Hazen'ın evi yıllar önce başka birinden 180 bin dolara satın aldığını ifade ederek, geçen ay açılış fiyatı 300 bin dolar evin fiyatının giderek büyük rakamlara ulaştığını bildirdi.

Teklif sürecinde onlarca insanın evi beraberce almak için kendisiyle bağlantı kurduğunu söyleyen Geller, kendisinin New Yorklu avukat Jim Gleason ile İngiltere'de yaşayan İsveç doğumlu mücevherci Lisbeth Silvandersson'u ortak seçtiğini anlattı.

Geller, 1977 yılında ölen Presley ile 1970 yılında Las Vegas kentinde karşılaştığını da ifade etti.

Presley, 1956 yılında aldığı 4 yatak odalı, 2 banyolu evde 13 ay kaldıktan sonra Memphis'deki malikanesi Graceland'e taşınmıştı.