BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Elmadağ'da ''Şehitler Anıtı'' açıldı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Elmadağ ilçesinde 28 şehit adına yaptırılan Şehitler Anıtı'nın açılışını yaptı.

Abone ol

Elmadağ Belediyesince ilçenin girişindeki 17 bin 500 metrekare alana yaptırılan ve 17'si terörle mücadele şehidi olmak üzere 28 şehit anısına yapılan Şehitler Anıtı'nın açılış töreni, Belediye Kent Orkestrasının Onuncu Yıl Marşı'nı çalması ve Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şehitlerin isimlerinin yazıldığı anıtta, haziran ayında Halkalı'da askeri personel taşıyan servis otobüsüne yönelik saldırıda hayatını kaybeden askeri personel kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın ismi de dikkati çekti.
Şehitliğin, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün kutlandığı bir günde hizmete açıldığını belirten Atalay, böyle bir yerin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Atalay, “Şehitliğin 30 Ağustos günü açılması çok güzel bir tevafuk, çok iyi bir araya geliş. Ben de biraz önce Ankara'da Kocatepe Camisi'nde bir şehit polisimizin cenazesinden geliyorum. Görev şehidi. Tabi güvenlik görevlerinde, askerlikte, polislikte, şehitlikte yine mesleğin içinde, mesleğin gereği var olan mertebelerden biri. Şehitlerimiz için ayrı bir şehitlik oluşturuluyor. Dinimizde şehitlerimizin makamı mertebesi çok yüksek. Bizim dinimiz özel bir önem veriyor şehitliğe ve onlara 'ölüler demeyin' diyor, onlar yaşıyorlar. Onların öbür dünyası çok yüce bir makam” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şehitlere minnet ve şükran duygularını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Ülkemizin her köşesinde şehitlerimiz, bizler huzurlu yaşayalım diye ve şehitlerimiz o görevin içinde hayatlarını da feda ediyorlar. Bu tabi çok olağanüstü bir fedakarlık. Onlara minnet duyuyoruz. Devlet olarak, şehitlerimizin emanetlerine elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şehitlerimizin emanetleri, geriye bıraktıkları aileleri, çocukları bizim için çok değerli. Devletimiz için onlar çok değerli. Onların kıymetini biz biliyoruz. Kıymetini bilmek için de çalışmalar yapıyoruz.”
Atalay, “Ülkeler, dinler, vatanlar, değerler şehitler veriyor. O şehitlerin de kıymetini bilmek durumundayız. Elmadağ olarak da, Elmadağlılar olarak da burada kıymetini biliyoruz. Onları minnetle saygıyla burada yad ediyoruz. Onlara bir şehitlik yaparak sembolik manada, onlara verdiğimiz değeri bir kez daha burada ifade etmiş oluyoruz. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.