BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Elleri kanlı bunların

DTP terörün sözcüsü gibi. Saklamıyorlar. Son kongre bunu gösterdi..

Abone ol

DTP artık takiye yapmıyor.. PKK'yı açıkça savunuyorlar.. Gizli saklı politikaları yok.. Soyut isteklerden somut adımlara da geçtiler..

DTP'nin son kongresinde yönetim daha da şahinleşti.. Demirtaş, Öcalan'ın talimatıyla başa geçti. Ama 878 delegeden sadece 234'ünün oylarını alabilmesi şaşırtıcı..

İşte DTP'nin giderek sertleşen politikalarına tepki büyüyor. Milliyet yazarı Taha Akyol, sözleriyle DTP'nin siyasi fotoğrafını çizdi..

Akyol'un asıl işaret ettiği nokta PKK'nın talimatıyla başa geçen Demirtaş'ın aldığı oy oranı.. İşte bu duruma dikkat çeken Akyol, terör örgütünün DTP'ye biçtiği rolü şöyle tarif ediyor:

"Terör örgütü tarafından atanan Demirtaş'ın DTP gibi bir partide 878 delegeden sadece 234'ünün oylarını alabilmesi çok anlamlıdır. Ahmet Türk'ün içine sindirdiği "talimat"ı delegelerin çoğu içine sindirememiş demek ki!
Partilerini kapatmanın bir anlamı yok, zaten istedikleri bu!
İnsanların huzur, kalkınma, refah, özgürlük, demokrasi özlemleri bu kanlı totaliter siyaseti zamanla eritecektir. Bundan korktukları için "krizi derinleştirmek" istiyorlar zaten!"