BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.382,05
HABER /  GÜNCEL

Elektrik akımına kapılan genç öldü!

Erzurum'da evinin çatısında yüksek gerilim hattında akıma kapılan genç öldü.

Abone ol
Erzurum'da, tek katlı bir evin çatısını onarmak için çatıya çıkan kişi, evin üstünden geçen yüksek gerilim hattından akıma kapılarak hayatını kaybetti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yakutiye ilçesi Şükrüpaşa semti Edip Somunoğlu Mahallesi 3. Kümeevler'de yaşayan Gündegül Yazıcı, tek katlı evin çatısını onarması için kayın biraderinin oğlu Lokman Kaya'dan (29) yardım istedi.
 
Kaya, onarmak için çıktığı çatının üstünden geçen yüksek gerilim hattına başının temas etmesi sonucu akıma kapılarak olay yerinde yaşamını yitirdi.
 
Çevre sakinlerinin durumu 155 polis imdat ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, TEDAŞ Müessese Müdürlüğü'nü arayarak yüksek gerilim hatlarındaki elektriğin kesilmesini istedi.
 
Elektriğin kesilmesinin ardından, olay yerine yerine gelen TEDAŞ görevlileri, hatlarda elektrik olup olmadığını kontrol etti ve sağlık ekiplerinin çatıdaki Kaya'nın cesedinin yanına ulaşmasını sağladı.
 
Daha sonra, olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin yardımıyla çatıdan sedyeyle indirilen Kaya'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.