BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
HABER /  GÜNCEL

El yapımı patlayıcı zırhı deldi!

Acı haber yüreğimizi deldi. Başbuğ hemen ilk bilgileri verdi. Çok güçlü bir patlayıcı... Önceden yola döşenen bir mayın değil, yeni hazırlanmış...

Abone ol

İNTERNETHABER

Türkiye sabah saatlerinde gelen haberle bir kez daha acıya gömüldü. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Zırhlı Personel Taşıyıcı bir mayının üzerinden geçti ve aracın patlamasıyla 9 asker şehit oldu.

Tam bu saatlerde Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'da basın bilgilendirme toplantısı vardı. Başbuğ toplantısına bu acı haberin detaylarını vererek açıkladı.

PKK 1 HAZİRAN'A KADAR EYLEMSİZLİK KARARI ALMIŞTI

İlk belirlemelere göre patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Yani aylar öncesinden yola döşenen bir mayın değil...

Bu patlamayla birlikte PKK'nın açıkladığı "1 Haziran'a kadar eylemsizlik' kararı da geçersiz oldu. 

UZAKTAN KUMANDALI PATLAYICI

Başbuğ'un verdiği bilgilere göre yol emniyeti için görevlendirilen bir tank ve bir zırhlı personel koruyucu Lice'nin kırsal bir bölgesine gitti. Önce tank geçti, ardından aynı yoldan zırhlı araç geçti. Zırhlı personel aracının geçişi esnasında mayın patladı ve araçtaki 9 asker şehit oldu. Başbuğ "tank aynı yerden geçtikten sonra zırhlı aracın geçisi esnasında patlamanın yaşanması nedeniyle, patlayıcının uzaktan kumanda ya da bir kablo ile patlatıldığını düşünüyoruz" dedi.

ZIRHLI ARACI DELEN ÇOK GÜÇLÜ BİR PATLAYICI

Başbuğ bu patlayıcıyla ilgili olarak "çok güçlü bir patlayacıyla karşı karşıyayız" dedi. "Zırhlı personel taşıyıcı altında 4.5 santimetre kalınlığında bir zırh var. Patlayıcı böylesine büyük etki yaptığına göre çok güçlü. İlk değerlendirmemiz el yapımı patlayıcı olduğunu söyleyebiliriz. Çok güçlü bir patlayıcı ile karşı karşıyayız."