BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  DÜNYA

El Kaide'ye Türk gönüllü akını

El Kaide saflarına katılan yabancı gönüllü sayısının hızla arttığı ve çok sayıda Türklerin de bulunduğu belirtildi.

Abone ol

Türk cihatçıların internet sitelerinden dün yapılan duyuruda, “Dokuz Türk kardeşimiz Afganistan’da, Veziristan sınırında şehit oldu” duyurusu yapıldı.

Massachusetts Üniversitesi’nden Brian Glyn Williams, İngiliz The Times gazetesine yaptığı açıklamada internet üzerinde yaptığı gözlemlerde son günlerde Afganistan’da 16 “şehit” ile ilgili kısa biyografi gördüğünü söyledi.

Dr. Williams haklarında yazılan kısa biyografilerden ölenler arasında Arap savaşçıların yanı sıra Türklerin ve Orta Asya cumhuriyetleri vatandaşlarının da bulunduğu ve yabancı sayısında büyük bir artış olduğunun gözlendiğini belirtti.

Afganistan’da bu yılın başından beri ölen Arap ve diğer yabancı savaşçılar hakkında yayınlanan kısa biyografi ve videolardan El Kaide'nin Afganistan’daki varlığının artışa geçtiğine işaret ediyor.

Cihatçı gruplar tarafından kullanılan internet sohbet odalarını ve sitelerini izleme altına alan uzmanlar, son aylarda Afganistan’a giden yabancı gönüllülerin sayısında önemli miktarda artış meydana geldiğine işaret ediyor.  

CIA başkanı Leon Panetta bu yılın başında ülkedeki El Kaide savaşçılarının sayısının 100 olduğunu ileri sürmüştü.