BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  DÜNYA

El Ezher Üniversitesi Şeyh Ahmed El Tayyip'ten çok eşlilik açıklaması: Kural değil

Mısır'daki El Ezher Üniversitesi'nin Baş İmamı ve Sünni Müslümanların en yüksek dini otoritesi Şeyh Ahmed El Tayyip'den suistimal edilen İslam'da çok evliliğe dair önemli bir açıklama geldi.

Abone ol

İslam dünyasının en çok eleştirilidiği konu olan çok eşliliğe dair Mısır'daki El Ezher Üniversitesi'nin Baş İmamı ve Sünni Müslümanların en yüksek dini otoritesi Şeyh Ahmed El Tayyip'ten açıklama geldi.

Tayyip "İslam'da çok eşlilik kural değil istisnadır. Çok eşlilik kadınlara karşı haksızlığa dönüşmemeli." dedi. Suistimal edilen ve bu nedenle eleştiri oklarının hefedi olan İslam'ın bu kuralında dair dikkat çeken bir uyarı yapan Tayyip ‘çok eşliliğin kadınlara ve çocuklara karşı haksızlık olduğunu’ söyledi.

Çok eşlilik kural değil

El Tayyip, Haftalık televizyon programında ve Twitter hesabında yaptığı açıklamalarda, tek eşliliğin kural, çok eşliliğin istisna olduğunu, Kuran’ın bu konuda yanlış anlaşıldığını söyledi. El Tayyip, “Çok eşliliğin şart olduğunu söyleyenler yanılıyorlar” dedi; ‘çok eşliliğin kadınlar ve çocuklar için bir haksızlığa ve adaletsizliğe dönüşebildiğini’ söyledi.

Kadınlara haksızlık yapılıyor
El Tayyip, İslam dünyasında kadın haklarının ele alınış biçiminin değiştirilmesi yönünde de bir çağrı yaparak, “Kadınlar toplumun yarısını temsil ediyor. Onlarla ilgilenmemek tek ayakla yürümek demektir” ifadelerini kullandı. Mısır Ulusal Kadın Konseyi dini otoritenin bu sözlerine olumlu yaklaştıklarını açıkladı.