BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.399,44
HABER /  GÜNCEL

El Bab'dan son dakika acı haber geldi şehit ve yaralılar var

EL BAB'dan gelen son dakika haberlere göre Türk askerine saldırı oldu. TSK'dan yapılan açıklamada 2 askerin şehit olduğu 15 askerin de yaralandığı bildirildi.

Abone ol

EL BAB'ta kuşatma sürerken bugün gelen son dakika haberler Türkiye'yi üzdü. TSK açıklamasına göre 2 askerimiz şehit olurken 15 askerimiz de yaralandı. Şehitlerin cenazeleri Türkiye'ye getirilirken acı haberi de ailelerine verildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, çatışmada şehit olan 2 askerin cenazesinin Türkiye'ye getirildiği bildirildi. TSK açıklamasına göre yaralanan 15 askerin durumu ise iyi. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" denildi.

ŞEHİDİN HABERİ ULAŞTI
Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın Adana'daki babaevine ateş düştü. Yaklaşık 4 yıldır uzman çavuş Kılıç, 25 yaşındaydı. Haberi alan şehidin babası Mehmet ve annesi Fatma Kılıç, büyük üzüntü yaşadı. Rahatsızlanan şehit babasına, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ
Üç ay önce evlendiği öğrenilen şehit Kılıç'ın babaevinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, belediye ekiplerince de taziye çadırı kuruldu.

TSK AÇIKLAMA YAPTI SON DURUM NE

TSK'dan yapılan açıklamada El Bab'daki son duruma ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "El Bab'ın kontrolü için dün gece başlanan operasyonlar sonucu strateji̇k öneme sahip tepeler TSK'nın desteğindeki Özgür Suriye Ordusu unsurlarınca ele geçirildi" denildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın DEAŞ üzerinde oluşturduğu baskıdan istifade eden Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin Bab'a ilerleyişi de sürüyor. Bab'ın güneyine yerleşen rejim güçleri son 5 günde 3 kilometre ilerleyerek merkezin 3,3 kilometre yakınına sokuldu. Rejim güçlerinin önündeki ilk hedef, Bab'ın en büyük beldesi olan Tadif.  

Esed ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların ilerleyişi sırasında Rusya da DEAŞ hedeflerini savaş uçaklarıyla vuruyor. 

Bab merkezde tüm yönlerden kuşatmaya giren DEAŞ'ın, bölgeden çekilmek istemesi durumunda, Rakka yönünde Halep'in doğu kırsalına çekilebileceği bir koridor bulunuyor.