BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Ekşioğlu Zicoya sahip çıktı

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu, Zico'ya sahip çıktı.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu, kamuoyunda ''Kariyeri yeterli değil'' şeklinde eleştirilere uğrayan yeni teknik direktör Zico'ya sahip çıktı. FBTV'de, yönetici Neşet Yalçın ile birlikte açıklamalarda bulunan Ekşioğlu, 'Zico bir efsane'' derken, yeni teknik direktörlerinin kariyeri konusunda kimsenin şüphesi olmadığını söyledi.

İlhan Ekşioğlu, yeni teknik direktörlerinin ilk intibasının çok güçlü olduğunu belirterek, şöyle devam etti: ''Zico, imza törenine geldiğinde herkeste inanılmaz bir intiba bıraktı. Futbol dünyasının önemli ve efsane isimlerinden biri olması da bunun nedenlerinden biri. Futbol bilgisi ve futbolun içinden gelmiş olması ayrıca futbol tarihine adını efsaneler arasına yazdırması da bunun bir kanıtı. Zico'nun Fenerbahçe'mizin 100. yılında kulübümüze 17. şampiyonluğu kazandıracağına inanıyoruz. Bununla birlikte Fenerbahçe taraftarının teknik direktörümüze ve takımımıza gerekli desteği vereceğinden eminiz.''

''KEYİF VEREN FENERBAHÇE İZLEYECEĞİZ''

Yeni sezonda çok keyif veren bir Fenerbahçe izleneceğini söyleyen İlhan Ekşioğlu, ''Fenerbahçe'ye gönül veren taraftarları ve camiamız, yeni sezonda kulübümüze verdikleri maddi manevi tüm desteğin karşılığını sonuna kadar alacaklardır. Fenerbahçe'miz hak ettiği şampiyonlukları alacaktır'' dedi. Ekşioğlu, Fenerbahçe'ye gönül veren herkesin büyük bir sabırsızlıkla yeni sezonda olacakları beklediğini anlatarak, ''100. yılımızda gerek taraftarımızın gerekse Fenerbahçe camiasının bizden beklentisi çok büyük. Onların bu beklentilerini karşılamak için büyük çaba gösteriyoruz'' ifadesini kullandı.

''ŞAMPİYONLAR LİGİNDE TECRÜBEMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ''

Fenerbahçe'nin bu ay sonunda oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan ilhan Ekşioğlu, şöyle konuştu: ''Geçtiğimiz yıllarda edindiğimiz tecrübeleri ortaya koyarak büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyoruz. Ön eleme maçlarının ilkinin kamp bitimine yakın olması bence avantajdır. Bu ön eleme maçlarının ardından sezonun başlaması takımımızın motivasyonunu ve adaptasyon sürecini minimuma indirecektir. Bu durumun bize iyi bir sezonun kapılarını açacağına inanıyoruz.''
''TRANSFERDE KARAR ORTAK ALINACAK''

Ekşioğlu, transferler ile ilgili olarak son kararın teknik direktör Zico ile yönetim kurulunun ortak alacağını vurguladı. Medyada yer alan isimlerin hiçbirinin doğruluk payı olmadığını belirten Ekşioğlu, ''Çünkü hocamız takımımızı izleyerek gerekli gördüğü oyuncular ile ilgili yönetimimize rapor verecek. Teknik kadromuz ve yönetimimiz bu doğrultuda bir ortak paydada buluşacak ve Fenerbahçe'miz için en gerekli olan ismi renklerimize katacaktır. Kimsenin endişesi olmasın'' ifadesini kullandı.

YALÇIN: ''OYUNCULAR HIRSLI''

Yönetim kurulu üyesi Neşet Yalçın ise geçtiğimiz sezon yaşanan tüm olayların takımdaki her birey tarafından çok iyi bilindiğini ifade ederek, bu sezon oyuncuların, düş kırıklığını gidermek için çok büyük bir hırsla çalıştığını söyledi. Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarının her zaman zorlu geçtiğini anlatan Yalçın, kimsenin eşleşilecek rakibi küçümsememesi gerektiğini dile getirerek, ''Dünya Kupasında Brezilya aylar öncesinden favori, hatta şampiyon olarak gösterildi.

Aynı şekilde kendi ligimizde de Fenerbahçe'miz öyle gösterildi, ancak görüldü ki her maç ayrı bir disiplini ve motivasyonu beraberinde getiriyor. Aynı şey oynayacağımız ön eleme maçı için de geçerli. Her maç ayrı ayrı olarak disiplinli bir şekilde ele alınmalı'' diye konuştu. Yöneticiler ayrıca, Fenerbahçe 100. Yıl Piyangosu ve kombine kart satışlarına taraftarın büyük ilgi gösterdiğini belirterek, 40 bin kombine kart bastıklarını ve bunun 30 binini şimdiye kadar sattıklarını söylediler.