BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,22
ALTIN 2.450,86
HABER /  SPOR

Kürekte ezeli rakipler kapıştı

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen ezeli rakiplerini eleştirdi.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Kürek Şubesi Sorumlusu Fatih Gökşen, geçtiğimiz hafta sonunda Sapanca'da yapılan Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonasında Fenerbahçe'yi şov yapmakla suçlayarak, ''Fenerbahçe'nin Türkiye Şampiyonasında bu kadar şov yapmasını hayretle karşılıyoruz'' dedi.

Fatih Gökşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın kürekte Türkiye'nin en iyi kulübü olduğunu savunarak, ''Türkiye'nin yakın zamanda 1 tane dünya şampiyonluğu, dünya üçüncülüğü, Akdeniz Oyunları'nda 6 madalyası var. Hepsi de Galatasaraylı sporculara aittir'' diye konuştu. Sapanca'da yapılan Türkiye Şampiyonasında Kürek Milli Takımının da belirlendiğini vurgulayan Fatih Gökşen, 9 kişiden oluşan milli takımın kadrosunda 6 Galatasaraylı sporcu olduğunu söyledi.

''TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA SIRPLAR'I GETİRDİLER''

Gökşen, Fenerbahçe'nin Türkiye Şampiyonasında başarılı olabilmek için Sırbistan'ın dünya şampiyonu sporcularını getirdiğini savundu. Fenerbahçe'nin bunun için binlerce dolar harcadığını iddia eden Fatih Gökşen, ''Biz Türk sporcularla, Türk küreğini Avrupa'da kanıtlamak için uğraşırken, rakibimiz yabancı sporcularla Türkiye şampiyonu olmuştur. Kendilerini yine şampiyonluklarından dolayı kutluyoruz, ama bu kadar şov ve abartıyı da hayretle karşılıyoruz'' ifadesini kullandı.

Fatih Gökşen, Fenerbahçeli yöneticilerin ''Rakiplerimizle aramızda gün geçtikçe fark açılıyor'' iddiasını da yanıtlayarak, ''Her geçen gün fark açılıyorsa, neden Sırbistan'dan sporcu getiriyorsun? Bu da soru işaretidir. O parayla milli takıma Avrupa'da ve dünyada dereceye girecek sporcular yetiştirsin'' dedi. Fenerbahçe'nin Türkiye Şampiyonasında toplam 22 yarışın 15'ini kazandığını, ancak kendilerinin de girdikleri 7 yarışın 5'ini kazandığını hatırlatan Fatih Gökşen, ''47 sporcuyla her yarışa giriyorlar. Galatasaray 14 sporcuyla yarışmıştır. Kaybettiğimiz iki yarış da sırf bu yarışlar için Sırbistan'dan getirtilen dünya şampiyonlarına karşı olmuştur'' diye sözlerini tamamladı.