BIST 10.335
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.452,19
HABER /  GÜNCEL

Ekonomide yeni yatırım yeri Türkiye

Dünya Ekonomi Forumu'nda Türkiye'nin yıldızı parladı

Abone ol

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Davos toplantılarını yıllardır takip eden Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan da Türkiye’de bölgesel olarak ilk kez düzenlenen zirvenin katılımcıları arasındaydı.

Zirvenin beş kıtayı bir araya getiren bir toplantı olması nedeniyle önemli bir özellik taşıdığına dikkat çeken Karamercan, şunları söyledi:

"Bu yıl Davos’tan sonra Dünya Ekonomik Forumu’nun ikinci büyük toplantısı oldu. Bu devam ettirilecek gibi gözüküyor çünkü toplantı ful kapasiteyle doldu. Ülkemiz açısından çok önemli buluyorum çünkü hakikaten toplantının odağında da Türkiye var. Hangi oturuma girsem, söz dönüp dolaşıp Türkiye’ye geliyor. Türkiye, örnek ülke olarak konumlandırılıyor."

TÜRKİYE YATIRIMCININ RADARINDA

Yurtdışından İstanbul’a gelen yatırımcılarla toplantı dışında, değişik yerlerde görüşmelerin de yapıldığına işaret eden Karamercan, “Ama zaten son dönemde dünyanın her yerindeki yatırımcılardan Türkiye’ye çok büyük rağbet var. Bu ilgiyi sadece bu toplantıya bağlamak haksızlık olur. Türkiye, yatırımcının radar ekranına girmiş ve birçok işadamını cezbeden bir ülke” diye konuştu.