BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,06
ALTIN 2.469,91
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu için kritik saatler başladı

CHP'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, TBMM Genel Kurulu'nda başladı.

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, önerge sahibi olarak yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, “ideolojik yaklaşımlarını, ülkenin ulusal çıkarlarının üstünde tuttuğunu, Türkiye'yi, Ak Parti'ye destek sözü veren ülkelerin oyuncağı, taşeronu haline getirdiğini, bir çok kez küçük duruma düşürdüğünü” ileri sürdü.

Atıcı, Davutoğlu'nun, bu nedenlerle o koltukta oturmaması gerektiğini savunarak, “ABD ve yandaşları ile onu alkışlayan şakşakçılarının, bu coğrafyada maddi, Ak Parti'nin ise ideolojik kazanç sağlayacağını” söyledi.

CHP'li Atıcı, “ABD'nin çıkarları ile AKP'nin çıkarları örtüşmüş, her iki taraf kazanmakta, kaybeden ülkemiz olmaktadır. O yüzden Dışişleri Bakanı, derhal o koltuktan kalkmalı, ya da uygun şekilde kaldırılmalıdır” dedi.

Dışişleri Bakanlığının resmi konutunda Cumhurbaşkanı'nın oturduğunu belirten Atıcı, Türkiye'nin, sürekli kötüye giden bir dış politika izlediğini öne sürdü. Atıcı, “Sıfır sorunla” yola çıkıldığını, ancak şimdi Türkiye'yi seven “sıfır komşu” kaldığını savundu.

Daha sonra gruplar adına ilk sözü CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk aldı.