BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ek ders ücreti belirlendi

Yüzbinlerce öğretmenin sabırsızlıkla beklediği ek ders ücretlerinde artış belirlendi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 3.52 YTL olan ek ders ücretlerinin 9.80 YTL'ye çıkarılmasını talep etmiş, ancak Maliye Bakanlığı'nca kaynak yetersizliğinin gerekçe gösterilmesiyle çıkmaza giren görüşmelere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan müdahale etmişti. Erdoğan'ın müdahalesinin ardından rakamlar belirginleşmeye başladı. Konuya ilişkin tasarı, bu hafta Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. 
     
Maliye ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgilere göre, öğretmenlerin ek ders saat ücretleri 5 YTL'ye çıkartılıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İHA'ya yaptığı açıklamada, nihai şekli verildikten sonra kesin zam artışını açıklayacağını belirtti. 
     
Çelik, sendikaların ek ders ücretinin düşüklüğüne karşı gösterdiklerini tepkilere karşı, "İhtiyaçlarla imkanlar bir araya getirilmeye çalışılıyor. Şimdi öğretmenlerin 3.6 YTL ek ders ücreti aldıklarını biliyoruz. Şunun altını çizmek istiyorum. Bu 5-5.5 olur, buna yakın olur veya daha fazla olur. Ama mesele şudur. Bu derece bir artış yapıldığında bile birileri ortaya çıkıp bunu küçümsüyorsa ve buna böyle yaklaşıyorsa, benim buna söyleyecek sözüm olmaz.

Tekrar altını çiziyorum, bütün devlet memurlarına 2.5+2.5 zam yapılmışken, Türkiye'de 2006 enflasyon hedefi belliyken, öğretmene seyyanen 80 YTL'lik bir zam yapıldı. Ayrıca 2.5+2.5 zam yapılmıştır. Ve ek ders ücretiyle gelecek olan artı, tabi tam ders ücreti alacak olan öğretmenler için 100 YTL'den fazla olacak. Bunları üst üste koyduğunuz zaman yüzde 27 ile yüzde 30'luk bir zam yapılmış olacak. Eğer birisi ben bunu da beğenmiyorum diyorsa söyleyecek sözüm olmaz" şeklinde konuştu.