BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,04
ALTIN 2.474,39
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitim-Senin kayıt tepkisi

Eğitim-Sen okullardaki kayıtlar konusunda yine endişeli. Sendikaya göre bağışlar devam edecek.

Abone ol

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ilköğretim okullarına internet üzerinden kayıt sistemine geçilen 5 büyük kentteki gelişmelerin ''zorunlu bağış ve kayıt parası'' sorununun bu yıl da devam edeceğini gösterdiğini savundu.
Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, ilköğretim okullarına kayıtların 1 Haziran'da başladığına dikkati çekerek, bu yıl velilerden kayıt parası alınmasının önüne geçmek iddiasıyla Ankara İstanbul, İzmir, Adana ve Eskişehir'de internet üzerinden kayıt sistemine geçildiğini anımsattı.

Bu illerde yaşanan gelişmelerin, zorunlu bağış ve kayıt parası sorununun devam edeceğini gösterdiğini ileri süren Şimşek, internet üzerinden kayıt yaptıran ailelerin 27 Temmuz'dan itibaren başlayacak olan kesin kayıtlar için okullara davet edildiğini kaydetti. Şimşek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Yetkililerin yaptığı 'kayıt parası alınmayacak, kayıtlar internet üzerinden yapılacak' açıklamaları tamamen göstermelik ve şova yöneliktir. Okullara zorunlu ihtiyaçları için yeterli kaynak ayırmayan, eğitim-öğretim sürecinin bütün yükünü öğrenci velilerinin sırtına yıkan bir anlayışın, kayıtlar sırasında yaşanan büyük soygunu engellemesi mümkün değildir.''

Şimşek, velilerin para ödemedikleri için kayıt yaptıramamaları durumunda Eğitim-Sen'in şube ve temsilciliklerine başvurmalarını istedi. Şimşek, öğrenci ve velilerin yasal hakları ile ilgili olarak yardımcı olacaklarını bildirdi.