BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.445,96
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bilim ve Teknik kapışılıyor

Tiraj rekoru kıran TÜBİTAK'ın popüler yayın organı ''Bilim ve Teknik Dergisi'' adeta kapışılıyor.

Abone ol

Haziran sayısıyla 39 yıllık arşivini bir DVD halinde okuyucularına sunan Bilim ve Teknik, ikinci baskı da tükenince 40 bin adet daha üçüncü baskı yapacak.
AA muhabirine bilgi veren Bilim ve Teknik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Raşit Gürdilek, okuyuculardan gelen yoğun istek nedeniyle derginin 39 yıllık arşivinin ''Bilim Hazinesi'' adı altında bir DVD'detoplandığını anımsattı.

Arşivin Bilim ve Teknik'in Haziran sayısıyla okuyucuya sunulduğunu kaydeden Gürdilek, derginin ilk baskıda 80 bin adet basıldığını ancak okuyucuların yoğun ilgisi nedeniyle anında tükendiğini belirtti.

Beklentileri aşan bu talebi karşılamak için 40 bin adet daha bastıklarını, bunun Bilim ve Teknik dergisi açısından rekor bir baskı ve tiraj olduğunu vurgulayan Gürdilek, 120 bin adet baskının talebi karşılayamadığını söyledi.

Bilim ve Teknik'in Haziran sayısının 40 bin adet daha basılmasına karar verdiklerini belirten Gürdilek, böylece Haziran ayında 160 bin baskıya ulaşacaklarını, bunun da yeterli olmaması halinde bir baskı daha yapabileceklerini söyledi.

Bilim ve Teknik'in ilk kez 100 binlerin üzerinde bir tiraj yakaladığını ve ilk kez aynı sayıda birkaç baskı gerçekleştirdiğini ifade eden Gürdilek, Haziran baskılarıyla ulaşılacak tirajın hem Bilim ve Teknik açısından hem de Türkiye'de uzun soluklu yayınlanan dergiler açısından bir ilk olacağını vurguladı.

TÜBİTAK'ın Bilim ve Teknik dergisinin Haziran sayısıyla birlikte ücretsiz verilen DVD'de, Ekim 1967 sayısından başlayarak 2005 yılı Aralık sayısı dahil olmak üzere Bilim ve Teknik'in 457 sayısı yer alıyor. DVD'de 40 bin sayfayı aşkın pdf formatında bilgi bulunuyor.