BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,65
ALTIN 2.391,35
HABER /  GÜNCEL

Eğitim seminerleri dalya dedi

Konya Belediyeler Birliği eğitim seminerlerinin yüzüncüsü Antalya'da yapıldı.

Abone ol

Konya Belediyeler Birliği"nin 100. eğitim semineri Antalya"nın Kadriye Beldesinde bulunan Kaya Select Otel"de yapıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Konya Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cihanbeyli Belediye Başkanı Nuri Ünalan, birlik kanuna uygun olarak seminerler yapmaya devam ettiklerini belirterek, Konya Belediyeler Birliği"nin bu konuda bir marka olduğunu söyledi.

Konya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Türkiye genelinde yüzlerce belediyenin katıldığı seminerlerin takdir toplamaya devam ettiğini hatırlatarak, seminerlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni dönemde Konya"da önemli yatırımların yapılmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, şu anda 19 yeni caddenin açılma çalışmalarının sürdüğünü, bunun da 100 km"lik yol anlamına geldiğini söyledi. Konya"da gelecek 50 yılda ihtiyaç olacak tüm yatırımları yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Akyürek, yapılması gereken çalışmaların gelecek yıllara bırakılmasının yeni zorluklar ortaya çıkaracağı için bir an önce tamamlanmasının önemine dikkat çekti.

Belediye başkanlarına önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Akyürek şöyle konuştu: “ Yarına bırakılan her hizmet daha büyük bir maliyetle halkın üzerine kalıyor, sonunda da hem halk, hem belediyeler, hem de ülke kaybediyor.

Avrupa Birliği sürecinde belediyelere önemli görevler düştüğünü kaydeden Başkan Akyürek, Avrupa ülkelerinin yerel yönetimleri sayesinde bugünkü seviyelerine geldiklerini, Türkiye"nin de belediyelerdeki potansiyeli kullanarak istediği yere geleceğini vurguladı. Başkan Akyürek, “ Zayıf ülkelerin globalleşen dünya da hayat hakkı yoktur. Anadolu coğrafyası her zaman entrikalarını yaşandığı bir bölge olmuştur. Çünkü bu topraklar çok değerlidir. Bu topraklarda yaşayanların zayıf olma hakkı yoktur. Bunun için belediyeler olarak çok çalışacağız” dedi. Belediye başkanlarının fiziki hizmetlerin yanında insanlara gösterecekleri samimiyet ve güler yüzle gönüllere de hükmetmesi gerektiğini belirten Başkan Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalar yapıldığını hatırlattı. Önümüzdeki günlerde başlatılacak olan kardeş aile uygulamasına belediye başkanlarının öncülük etmesini isteyen Başkan Akyürek, bu proje ile imkanı bulunan herkesi bir kardeş aile edinmeye davet etti. Yeni başlatılan bir başka projeden de bahseden Akyürek, “Konya"da ihtiyaç sahibi olan, ciddi bir yardım almayan, ekmeğe bile ihtiyacı olan bin aileyi tespit ettik. İhtiyaçları olan ekmek sayısını belirledik. Şimdi ailelerin tamamına barkot dağıtarak anlaştığımız bakkallardan rencide olmadan ekmek almalarını sağlıyoruz. İstiyoruz ki, hiçbir anne baba ekmek alamadığı için çocuklarının karşısında mahçup olmasın” dedi.

Programda daha sonra Büyükşehir Belediye Bakanı Tahir Akyürek, Antalya Kadriye Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz"a seminere yaptığı ev sahipliği dolayısıyla teşekkür plaketi verdi. Açış konuşmalarının ardından geçilen seminerde ise, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Cemal İşleyici, “Kamu Mali Yönetiminde Kontrol Kanunu, Analitik Bütçe Uygulamaları ve Tahakkuk Esaslı Bütçe” konusunda bilgi verdi.