BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Egemen Bağış'tan cemaate sert sözler

Egemen Bağış, 17 Aralık operasyonunu hükümete yönelik darbe girişimi olarak niteledi.

Abone ol
Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Siirt'te cemaate yüklendi, hükümete karşı darbe girişimiyle suçladı. Gülen'e ait olduğu ses kayıtlarına bir kez daha gündeme getiren Bağış o ananaslar başlarında patlayacak diyerek, cemaati TÜSİAD ile işbirliği yapmakla suçladı.

AK Parti Siirt merkez ve ilçe belediye başkanlarının tanıtımı için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Siirt'e gelen AB eski Bakanı Egemen Bağış, Siirt 14 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen törene katıldı.
 
AK Parti Siirt Milletvekilleri Osman Ören, Afif Demirkıran ve iş adamları Nihat Özdemir ile Ethem Sancak'ın da hazır olduğu törende konuşan Bağış, Türkiye'nin zenginleştikçe, bulunduğu bölgeye yön veren bir ülke konumuna geldikçe, bundan rahatsız olan çevrelerin olduğunu iddia etti.

"ANANAS DARBESİ YAPMAK" 
 
Türkiye'nin elde ettiği başarılarından rahatsız güçlerin bulunduğunu ifade eden Bağış, şöyle konuştu:
 
'Ananas darbesi yapmak; TÜSİAD'da tespih çekemeye benzemez, oyuna gelmez, bu milletin iradesiyle kimse oynayamaz. Bu ülkede kimse milli irade hırsızlığına kalkışamaz, buna millet, AK Parti, biz müsaade etmez. Şimdi zannettiler ki, Başbakan'a son derece yakın, sadık, çalışkan ve çok enteresandır, biri Mardinli, biri Muşlu, biri Siirtli, '3 bakana iftira atarız Recep Tayyip Erdoğan ile aralarına fitne sokarız, bu hükümet patır patir dökülür. Bunları götürürüz.' Ardından da, 'bir Diyarbakırlı, bir Batmanlı derken, sırayla oradan, buradan, bu hükümeti parçalarız.' Ama hesap etmedikleri bir şey var, biz onlar gibi pazara kadar değil, mezara kadar dava arkadaşıyız. Makam, mevkilerin en önemlisi, sizlerin yol arkadaşı olmaktır. Recep Tayyip Erdoğan'ın dava arkadaşı olmak, bütün makamların üstünde bir gayedir bizim için. Bunun için aramıza fitne sokamazlar ve milletimiz de bu iftiralara, bu itibar suikastçilerine, bu haşhaşilere en güzel cevabı Allah'ın izniyle veriyor."
 
"BU YOLDA CANIMI BİLE VERİRİM"
 
Bağış, Başbakan Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan'a, partisine ve davasında olan sadakatinde en ufak bir oynama olmadan, bu yolda canını vermeye hazır olduğunu vurgulayarak şunları ekledi:
 
"Kapatma davasında da söyledik; eğer bu ülke kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız. Her zaman bu ülkenin önceliklerini kendi önceliklerimizden önce düşündük. SSK'yı dolandırıp batıran yargılanıp suçlu bulunmuş sonra da Rahşan affı ile kurulmuş o 'Çakma Ghandi'ler bize dil uzatamaz. Hırsızlıkları mahkemelerce tescil olunmuş o sahtekarlar bize laf edemezler çünkü yolsuzlukla mücadele Ak Partinin en güçlü olduğu alandır. Yolsuzluk olsa Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmetin 4 katını 10 yıl içerisinde yapabilir miydik? Değerli kardeşlerim bu ülkede yolsuzluk olsaydı dünyanın 26. En büyük ekonomisini dünyanın 16. En büyük ekonomisi haline getirebilir miydik? 45 yıl boyunca kapısında müzakere tarihi beklediğimiz AB ile çatır çatır müzakere edip gerektiğinde 'Oğlum Bak Git' diyebilir miydik? O dik duruşumuz birilerini rahatsız etti. Onun için şimdi diyoruz ya faiz lobisi ve vaiz lobisi işbirliği piyonlarına bu ülkede Allah'ın izniyle fırsat verilmeyecektir."