BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.515,12
HABER /  GÜNCEL

Egemen Bağış'tan AB'ye rest!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'ye yönelik tavrını eleştirdi!

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Avrupa' da kimileri müzakere sürecini durdurmak için uğraşıyorlar. Açık net söylüyorum. Müzakere sürecimizi etkileyebilirler ama reform sürecimizi sadece kamçılarlar. Belki fasıl açılıp kapanma törenlerinde farklı bir dönemi yaşıyor olabiliriz. Ama reform sürecinde hiçbir yavaşlama yoktur" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde düzenlenen "İstanbul Valiliği AB' ye Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2011 yılı 3. Toplantısı ve Avrupa Farkındalığı İstanbul'da Şekilleniyor. Proje Döngüsü Eğitim Sertifika" törenine katıldı.

"KONU İSTANBUL OLUNCA TESLİM OLUYORLAR"

Bağış sertifika töreni öncesi bir konuşma yaptı. Bağış, "Türkiye'nin AB yolunda sürekli arıza çıkaran çarpık zihniyetler bile, konu İstanbul olunca teslim oluyorlar. Onun için İstanbul en önemli güç kaynağımız. İstanbul'da farklı medeniyetler birlikte huzur içinde yaşamışlar diyoruz. Bugün AB'nin en çok ihtiyaç duyduğu ruh, İstanbul ruhudur. Kimileri kendi Roman vatandaşlarını vagonlara doldurarak sınır dışı ederken, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı 20 bin Roman vatandaşıyla kucaklaşabiliyor " diye konuştu.

"MÜZAKERE SÜRECİMİZİ ETKİLER, REFORM SÜRECİMİZİ SADECE KAMÇILARLAR"

Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin AB üyeliği konusunda zorluk çıkardığını vurgulayan Bağış, "Avrupa' da kimileri müzakere sürecini durdurmak için uğraşıyorlar. Açık net söylüyorum. Müzakere sürecimizi etkileyebilirler ama reform sürecimizi sadece kamçılarlar. Belki fasıl açılıp kapanma törenlerinde farklı bir dönemi yaşıyor olabiliriz. Ama reform sürecinde hiçbir yavaşlama yoktur" dedi.

"ONLARA ANLADIKLARI DİLDEN CEVAP VERECEĞİZ"

Van'da yaşanan deprem öncesinde 25 şehit verildiğini belirten Bağış, "Kimileri bunu istismar etmeye kalktı.Türkiye'nin 80 ili Van için kenetlendi. İstanbul da üzerine düşen görevi yaptı ve Van'a en hızlı yardımı gönderen il oldu. İstanbul farkını da farkındalığını da ortaya koydu. Bugün AB sürecindeki farkındalığını da ortaya koyuyor. Van'daki farkındalığını da ortaya koyuyor. Kimileri bu milletin içine fitne sokabileceğini sanıyor. Hala uğraşıyorlar hala çabalıyorlar. Onlara anladıkları dilden cevap vermeye devam edeceğiz. Teröriste terörist demeyi bil diyoruz. Öyle istismarla olmaz" diye konuştu.