BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  GÜNCEL

Egemen Bağış'a Yüce Divan uzmanı avukat

Eski AB Bakanı Egemen Bağış'ı yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karşı, Yüce Divan uzmanı avukat Bülent Hayri Acar savunacak.

Abone ol

Eski 4 bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nda ifade veren Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, yeni bir avukatla anlaştı. Egemen Bağış'ı eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’yı da savunan Avukat Bülent Hayri Acar savunacak.

Yüce Divan'da savunduğu tüm müvekkilleri beraat eden Acar'a teklif Egemen Bağış'tan gitmiş. Egemen Bağış'ın dosyasını inceleyen avukat Acar, dosyayı savunulabilir bulmuş ve teklifi kabul etmiş. Hürriyet gazetesinin haberine göre Acar, “Ben Kemalistim. Ancak hukuk başka bir şey. Önemli olan yazdığınızdan utanmamaktır” dedi.

Egemen Bağış'la daha önceden tanışmadılarını ifade eden Bülent Hayri Acar, ortada sıradan bir iddia olduğunu düşünüyor. "Ortada bir fiil yok" diyen Acar, daha önceki davalarını şu sözlerle anlatıyor: 

avukat.20141213033047.jpg 

1993-1995 yılları arasında eski Bayındırlık Bakanı Cengiz Altınkaya’yı Yüce Divan’da savundum. Daha sonra 2007 yılında ise MHP’li eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ile ANAP’lı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer’i de Yüce Divan’da savundum. Son olarak Yargıda Rüşvet operasyonu kapsamında Yüce Divan’da yargılanan eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan’ı savundum. Hepsi beraat ettiler. Daha önceki komisyonlara yönelik yayın yasağı alınmamıştı. Koray Aydın ve Cumhur Ersümer hakkındaki komisyon olduğu dönemde, TBMM’de sadece AKP ve CHP milletvekilleri vardı. Aydın ve Ersümer’i savunan kimse yoktu. Derdini anlatacak durumda değillerdi. Yayın yasağı normal bence. Kaldı ki, AYM de bu yönde karar verdi.”