BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  DÜNYA

Kudüs karıştı! 1 Filistinli şehit oldu

Filistinli bakan Ziyad Ebu Ayn'ın şehit edilmesini protesto etmek için Filistinliler eylem başlattı. El Halil'de 1 Filistinli şehit oldu.

Abone ol

Kudüs’ün Kalendya askeri güvenlik noktasındaişgal güçleri ile Filistinliler arasında çatışmalar devam ediyor. Onlarca Filistinli genç Cuma namazından sonra Kalendya kampından askeri noktaya gelerek toplandı. Siyonist güçlerinin saldırısı sonrası göstericiler taşla karşılık verdiler. İşgal güçleri yoğun gaz bombası kullanıyor. Bir Filistinli genç de ayağından vuruldu.

Batı Şeria'da Kefir Kaddum bölgesinde çıkan çatışmalarda ise siyonist çeteler plastik memri kullanıyor. Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akle, Ramallah ve Nablus'ta da birçok noktada çatışmalar yaşandığını aktardı. Filistin yönetimi, İsrail’in iki gün önce talep ettiği güvenlik toplantısını ise Filistinli bakanın şehit edilmesini gerekçe göstererek reddetti.

HAMAS MİTİNGİNE MÜDAHALE

İşgal güçleri, Hamas’ın 27. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle El Halil kentinde miting düzenleneceği yeri de bastı. Siyonist askerleri, kutlama için hazırlanan podyomu tahrip etti.

AL Jazeera muhabiri Aved Reccup, İsrail askerlerinin El Halil Kentinde baskıları arttırdığını ve bir gösteri için başlangıç noktası olarak seçilen bir camiyi kuşatma altına aldığını söyledi.

FİLİSTİN YÖNETİMİ ACİL TOPLANTIYI ERTELEDİ

Filistin yönetimi, barışçıl eylem sırasında İsrail güçlerince şehit edilen bakan Ziyad Ebu Ayn ile ilgili bugün düzenleyeceği acil toplantıyı erteledi.