BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Bayramoğlu bu sözleriyle kızdıracak!

Ali Bayramoğlu, Erdoğan'ın faili meçhullerle ilgili cemaati suçlayan sözlerini talihsizlik olarak değerlendirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "cemaatle ilgili faile mechul cinayetlere bile bulaştılar" sözleri, gündeme bomba gibi düştü. Yenişafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, cemaat yapısının demokrasi için sorun teşkil ettiğini; ancak bir devlet adamı olarak Cumhurbaşkanı'nın delil olmadan bu şekilde konuşmasının, yürütülen tahkikatı da zedeleyeceğini iddia etti.

Yenişafak yazarı Ali Bayramoğlu, CNN Türk'te katıldığı televiyon programında Erdoğan'ın cemaatle ilgili sözlerini değerlendirdi. Cemaatin 2010 yılından itibaren adım adım demokrasi için sorun teşkil ettiğini bunu da yazılarında dile getirdiğini söyleyen Bayramoğlu, Erdoğan'ın "faile mechul cinayetlere bile bulaştılar" sözlerini ise talihsiz açıklamalar olarak niteledi.

"Cumhurbaşkanının ne söylediğini duymadım. Ama sizin söylediğiniz gibi bir cümle kurmuşsa, bu talihsizliktir. Özellikle bir Cumhurbaşkanı'nın daha doğrusu bir siyaset adamının, devlet adamının delili henüz olmayan bir konuda, böyle bir fikir beyan etmesi özellikle sürgelen cemaat tahkikatı etrafında bunu kullanmasını ben çok doğru bulmuyorum.

"CEMAAT DEMOKRASİ İÇİN SORUN"


Bu tavırlar maalesef gerek basında gerek başka yerlerde yeni kutuplaşmalara yol açıyorlar. 2010'dan itibaren bir iki yıl içinde bu cemaat denillen dokunun, Türk demokrasisi için büyük bir sorun olduğunu kanaatine erdim ve vicdanım bu konuda tam ve rahat oldu. Bununla ilgili daha sonra çeşitli yazılar yazdım. Bunun hala böyle olduğu kanaatindeyim fakat buna karşılık böyle bir dokuyla mücadelenin de hiç şüphe yokki demokrasi ve hukuk çerçevesini aşmaması gerekiyor. Aştığı ölçüde en az diğeri kadar sorun yaratacağını görmemiz gerekiyor.

"CEMAATE YÖNELİK CADI AVI"

Bu kez cemaate yönelik cadı avının doğru olmadığını ve sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz burada sadece hukuku katletmiyoruz, aynı zamanda sahte kahramanlar yatarıyoruz. Hiç temizlik yapılmadan tüm kirli darbeciler, cemaatçiler kirlenmiş diğerleri temizlenerek siyasi hayatımıza geri dönüyorlar. "