BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Savcıdan Fuat Avni'nin operasyon iddiasına yanıt!

Twitter’da kimliği bilinmeyen ‘fuatavni’ adlı hesabın 400 üyesinin gözaltına alınacağı iddiası Gülen Cemaati'ni kaygılandırırken, savcılık "Böyle bir operasyon hazırlığı yok" açıklamasını yaptı.

Abone ol

Twitter'da perşembe akşamı ortaya atılan 'Gülen Cemaati'ne mensup 400 gazeteci gözaltına alınacak' iddiası doğrulanmadı.

Fuatavni isimli hesaptan atılan ve özellikle Cemaat'e yakın Zaman gazetesi yazarlarına yönelik yapılacağı iddia edilen operasyon yapılmazken, Al Jazeera'ye konuşan yargı kaynakları da adliyede böyle bir operasyon hazırlığı olmadığını söyledi. Fuatavni'nin operasyonda görev alacak polis ve yargı görevlilerinin isimlerini de vermesinin ardından Zaman Gazetesi'nin Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca Çağlayan Adliyesi'ne gitti. Dumanlı, Başsavcı Hadi Salihoğlu'na durumu sorduklarını belirtip, "Hadi Bey'in bize söylediği, 'Benim böyle bir dosyadan haberim yok'. Tabii başsavcının haberi olmadan birileri de bir şey çeviriyor mu bilemiyorum. Evetse sorunun cevabı bunu UYAP'ta da görmek istiyoruz" diye konuştu. 

DUMANLI: OPERASYON EMRİ VERİLMİŞ

Dumanlı, Çağlayan'a gitmeden önce Al Jazeera'nin sorularını yanıtladı. Fuatavni dışında başka bir kaynaktan kendilerine operasyon bilgisi gelip gelmediği sorusuna Dumanlı “Tabii bizim gazetenin muhabirleri devlet kurumlarındaki insanlarla yakın görüşüyorlar, temas ediyorlar. Oralardan aldığımız bilgiler  Fuatavni’yi teyit ediyordu" yanıtını verdi. Dumanlı, "Emniyette bir operasyon için yüzlerce polis hazır tutuluyor mu? Bakıyoruz tutuluyor. Bir operasyon emri verilmiş mi? Verilmiş. Çağrılan insanlar niye çağrıldığını bilmiyor ama hem adliyede hem emniyette bu konuda hazırlık yapılmış. Bir de ulaştığımız bu konuyu bilmesi mümkün olan Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ndaki yetkililerin sessizliği ‘hayır böyle bir şey yok’ demiyorlar. ‘Evet var, bu konuda yasal bir işlem yapıyoruz’ da demiyorlar. Mevcut yapıdaki hareketler Fuatavni’yi doğrular mahiyetteydi.” diye konuştu.