BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,60
ALTIN 2.382,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Egemen Bağış aile reisini açıkladı

Başbakan Erdoğan'a sitem eden Bülent Arınç gündeme oturdu. Gazeteciler gün boyu AK Parti kurmaylarına bu soruyu sordu.

Abone ol

Kamuoyu öğrenci evleriyle ilgili açıklamasıyla Bülent Arınç'ı zor durumda bırakan Başbakan Erdoğan'ı konuşuyor. Arınç'ın dün TRT Türk ekranlarında Erdoğan'a sitem etmesi yankı buldu.  İşte AK Partili bakanların konuyla ilgili açıklamaları:

AB BAKANI EGEMEN BAĞIŞ: AİLENİN REİSİ BELLİ

"AK Parti büyük bir ailedir. Aile mensupları içerisinde muhabbet olması çok doğaldır Bunu aile içerisinde konuşup netleştiririz. Ailenin reisi de bellidir."

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ERDOĞAN BAYRAKTAR: BEN TEKNİSYENİM

Arınç ne demişti?

Benim saçlarımı beyazlatan, belimi büken ne biliyor musunuz? Başbakan'ı 24 saat takip ederim ben. Onun da böyle bir görevi olmalı, Hükümet Sözcüsünü açmaza düşürmemektir. Buradaki konuşmasıyla biz eleştirilerin odağında olduk. Ben itibarımın, kişiliğimin yıpratılmasını istemem. Birilerinin kum torbası haline getirilmek istemem.

"Sizin sorunuzun cevabını Başbakan vermiş. Bunları ortada konuşmayalım, Bakanlar Kurulu’nda konuşalım demiş. Ben yurt, inşaat, yol yapımından, kentsel dönüşümden iyi anlarım. Ben teknisyenim, bu sizin dediğiniz konular beni ilgilendiren konular değil."

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ: BİR KISIM FARKLI GÖRÜŞLER DE OLABİLİR

"Bülent abimiz diye hitap edeceğim. Uzun yıllardan bu yana hem partimize hem davamıza büyük hizmetler vermiş birisidir. Bir kısım farklı görüşler de olabilir. Her konuda aynı şeyler düşünülemeyebilir. Bunu bir ilişki yorgunluğuna bağlamak özellikle bazı basın mensuplarının üzerine atladığı bir konu olarak görmeyi doğru bulmuyorum. AK Parti siyasetinin istikrarı yalnızca bir partinin istikrarı anlamına gelmemekte. Türkiye’nin siyasi istikrarıyla eş anlamlı hale gelmiştir. O yüzden bu tür ayrılık gerekçesiymiş gibi farklı düşünme gerekçesi olarak sunmanın doğru olmadığına inanıyorum. Polonya’da sayın Başbakanımızın yaptığı basın açıklamasında hep beraber de işittik. Bunu basın yoluyla değil aile arasında yaptığımız toplantılarda bunlar konuşulacaktır. Ama buradan özellikle muhalefetin fırsat oluşturmaya çalışmasını siyaseten hiç doğru bulmam."

SPOR BAKANI SUAT KILIÇ: KİMSE EV BASKINI BEKLEMESİN

"Başbakanımızın açıklamalarını inadına çarpıtmaya çalışanlar var. Kimse ev baskını filan gibi bir takım hayallere kapılmasın. Türkiye bir hukuk devletidir. Neyin hangi zeminde ne ölçüde yapılacağı kanunlarla ve anayasayla bellidir."

arinc.20131109080534.jpg

si̇tem.jpg