BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,19
ALTIN 2.480,69
HABER /  GÜNCEL

Egede Gediz Nehri taştı

Yağışlar sevindiriyor ancak birçok bölgede tarım alanlarını su bastı. Etkili yağışlar, Gediz Nehri'nin taşmasına neden oldu.

Abone ol Ege Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağışın ardından Gediz Nehri taştı, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde birçok tarım alanını su bastı.

Alınan bilgiye göre, son günlerde etkili olan yağışlarla Turgutlu'da Çampınar ve Musulcalı köylerinin köprüleri, sular altında kaldı. Gediz Nehri'ni besleyen Irlamaz ve Karaçalı çayları uzun bir aradan sonra hızlı bir şekilde akmaya başladı.

Turgutlu Sulama Birliği Başkanı İbrahim Çevikbudakçı, AA muhabirine, yağmurlara en çok kendilerinin sevindiğini ifade ederek, ''Bu yıl su sıkıntısı çekeceğimizi sanmıyoruz. Sulama kanalları vasıtasıyla Gediz'den su çekmeye başladık. Kanala aldığımız sularla yer altı sularını zenginleştirmek istiyoruz. Gediz'i besleyen bütün dereler gümbür gümbür akıyor. Yağmurların yaz ayları için devam etmesini temenni ediyoruz'' dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da yağışların çiftçiyi sevindirmesinin yanında içme suyu sıkıntısını da ortadan kaldırdığını belirterek, yer altı sularında umulandan daha fazla yükselme olduğunu söyledi.

Orhan, ''Tek dileğimiz yağışların devam etmesi'' dedi.