BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.449,50
HABER /  GÜNCEL

Savcı Öz görevini sürdürecek

Bakan Şahin, Savcı Öz'le ilgili spekülasyonlara açıklık getirdi. Şahin, yapılan atamaların rutin olduğunu söyledi.

Abone ol Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na özel yetkili 3 savcının atanmasıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Şahin, "Bu rutin bir atamadır. Ergenekon davasına bakan Savcı Zekeriya Öz görevine devam edecek." dedi.

Savcı Öz'le ilgili spekülasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, yapılan atamaların rutin bir işlem olduğunu, özel bir anlamının olmadığını vurguladı. Ergenekon davasına daha önce de atamalar yapıldığını ifade eden Bakan Şahin, "İş yoğunluğundan dolayı bir talep gelmişti. Biz de bu talebi uygun gördük. Bu atama rutin bir atama. Daha önce de atama yapmıştık. Bu atamayı da öyle bir atama olarak değerlendirmek lazım." diye konuştu.

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ile ilgili 'Savcıya abi ayarı, yarım darbe" gibi ifadelerin gerçekle bir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Şahin, Öz'ün bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevinin başında olacağını vurguladı.

Atamanın Ergenekon sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e yakınlığı ile bilinen Aydınlık Dergisi'ndeki "HSYK'ya çağrı: Soruşturmaya gerçek savcıları atayın" başlıklı haberden kısa bir süre sonra yayımlanmasının akıllarda soru işaretlerine yol açtığı yönündeki hatırlatmalar üzerine de Adelet Bakanı şu değerlendirmede bulundu: "Bu atamanın o gazetenin yazdığı ile bir ilgilisi yok. Çünkü bu talep, gazetenin haberinden 20 gün önce gelmişti. Bu konuda yapılan haber ve yorumlara itibar etmiyorum."