BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ege Üniversitesi Rektörüne suç duyurusu

ÜKD üyeleri Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Üniversite Konseyi Derneği (ÜKD) üyeleri, üniversitedeki öğrenciler ve öğretim görevlileri hakkında yapılan haksızlık olarak nitelendirdikleri soruşturmalardan sorumlu tuttukları Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türbanlı öğrencilerin görüntülerini çekip fişlediği iddiasıyla görevine son verilen Fen Fakültesi Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Renan Pekünlü'nün de katıldığı basın açıklamasında, suç duyurusunda bulundukları Yılmaz'ın, Anayasa'nın okula türbanla girişiyle ilgili iptal ettiği yasayı tanımayarak suç işlediğini ve bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

SUÇ DUYURUSU ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

İzmir Adliye Sarayı C Blok girişinde toplanan Üniversite Konseyi Derneği üyeleri, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz hakkında suç duyurusu öncesi basın açıklaması yaptı. Dernek adına bir sayfalık basın açıklamasını okuyan derneğin sözcüsü Prof.Dr. İzge Günal, şunları söyledi: "Şu an aramızda bulunan Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Renan Pekünlü, yine aramızda bulunmayan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Gülser Öztunalı Kayır hakkında sınava başörtüsü ile giren öğrencileri uyardıkları için haklarında soruşturma açılmıştır.

Hocamız Pekünlü'nün soruşturmalar sonucu görevine son verilmiştir. Ayrıca, yine ismini açıklamak istemeyen çok sayıda hocamız benzer şekilde haklarında soruşturma açılmıştır. Hocalarımızın okulları farklı olsa bile, soruşturma konuları hemen hemen aynıdır. Haklarında soruşturma açılan öğretim görevlisi hocalarımız tehdit edilmişlerdir."

Zaman zaman alkışlarla protestolarını dile getiren üyeler adına ortak düzenlenen yazılı basın açıklamasında şöyle denildi: "Soruşturmalarda amaçlananın, ilerici öğretim üyelerini tasfiye eder veya yıldırırken, üniversiteyi dini kuralların etkisi altında işler hale getirmek ve üniversitenin doğası gereği laik karakterini ortadan kaldırmak olduğu anlaşılıyor.

Bu planlı süreç AK Parti'nin son dönemde izlediği ve tüm toplumu dini kurallara göre biçimlendirme politikası ile uyumludur. Üniversite bilimsel, laik ve aydınlanma yanlısı karakteri nedeniyle daha zor ele geçiriliyor. Sürece direnen ve onurumuz olan öğrencilerimizden 600'ü halen tutuklu ve hiçbir gencin hak etmediği bir saldırganlıkla karşı karşıyalar."

SAĞLIKTA PİYASALAŞMAYA KARŞI ÇIKAN 90 ÖĞRENCİ TUTUKLU

90'a yakın sağlık öğrencisinin sağlıkta piyasalaşmaya karşı çıktıkları için bir şafak operasyonu ile tutuklandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Birçok öğrenci sadece parasız eğitim istediği için hüküm giyiyor. Çığ gibi artan öğrenci soruşturmalarının tasfiye sürecinin planlı bir parçası olduğu anlaşılıyor. Biz kamuoyunu oynanmak istenen oyunla ilgili uyarmayı görev biliyoruz. Süren soruşturmaların sonlandırılması ve tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Üniversitenin bilimden yana ve laik niteliğinin değişmesi durumunda artık bu kurumların üniversite olarak kabul edilemeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

ekran-resmi-2012-06-12,-4.54.53-pm.png

Grup üyeleri daha sonra topluca rektör hakkında suç duyurusunda bulundu.