BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den imza kampanyası

MHP Söke İlçe Teşkilatı ''Belediyemi Kapatma Beldemi İlçe Yap'' kampanyası başlattı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söke İlçe Teşkilatı Söke’ye bağlı Bağarası beldesinde “Belediyemizi Kapatma” kampanyası başlattı.

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse’nin de katıldığı kampanyanın açılış töreninde İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, Söke Ülkü Ocağı Başkanı Ekrem Erdem ve partililer bulundu.

BELDE BELEDİYELERİ ENDİŞELİ

Aydın’ın Büyükşehir olması ile ilgili planlama yapılırken; ilçelere bağlı bazı belde belediyeleri mahalle olma endişesi sardı. Söke’ye bağlı Bağarası, Aydın’a bağlı Umurlu, Kuşadası’na bağlı Davutlar bu beldelerden öne çıkanlar olurken; MHP başlattığı kampanya ile kapatılacak belediyeler için referandum yapılmasını ve halka sorulmasını istiyor. MHP Büyükşehir yapılanması ile ilgili de halka sağlıklı bilgi verilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Aydın ilinde Bağarası, Davutlar, Ortaklar, Umurlu, Acarlar, Atça Beldelerinin ilçe olması gerektiğini ve bu konuda Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın kanun teklifi sunduğunu belirten MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, belde belediyelerinin kapatılmamasını istediklerini söyledi. Beldelerin mahalleye dönüşmeleri ile vatandaşların hizmet alabilmelerinin mümkün olmayacağını söyleyen İl Başkanı Fevzi Köse; “Belde halklarımızın mağdur edilmemesini istiyoruz.

Aydın’ın Büyükşehir olma konusunun oldu, bittiye getirilmemesini istiyoruz. Büyükşehir ile birlikte köylere çeşitli harç ve vergi yükümlülüklerinin geleceği bilinmektedir. Büyükşehir yapılanması, halka getirisi ve götürüsü güzelce anlatılmalıdır” dedi.

REFERANDUM YAPILSIN KARARI HALK VERSİN

Kararın halka bırakılmasını ve referandum yapılmasını istediklerini belirten MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse; “İleri demokrasiyi isteyenler mutlaka halkın görüşlerine de saygı duymalıdır” diye konuştu.


ekran-resmi-2012-06-12,-4.31.33-pm.png

İmza kampanyasının süreceğini ve vatandaşların katılımını beklediklerini ifade eden MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu da; “MHP olarak Söke ve tüm Aydınımızın sesi olmak istiyoruz” diye konuştu.

ekran-resmi-2012-06-12,-4.33.42-pm.png