BIST 10.915
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.504,96
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den flaş açıklama

Cumhurbaşkanı, yeni anayasa konusunda siyasilere seslendi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasa konusunda siyasi partilere büyük görevler düştüğünü kaydetti, yeni anayasada çok geniş bir ortak paydanın ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Çok detaylı bir anayasanın sıkıntı oluşturacağını belirten Gül, bazı şeyleri genel yazmak gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Sri Lanka Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne'nin güven mektubunu kabulünde gazetecilerin sorularını cevapladı. 

SONUÇLARIN MUTABAKATLA SONUÇLANMASI GEREKİR

Gül, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerinin kendisini ziyareti ile ilgili soru üzerine daha önce bu konu ile ilgili görüşlerini açıkladığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu yaptığı çalışmalar hakkında bana bilgi verdi. Çalışmaları takdir ediyorum. Türkiye'de ilk defa böyle bir geniş kapsamlı çalışma yapılıyor. Çalışmaların mutlaka mutabakatla sonuçlanması gerekir." dedi.

DETAYA GİRDİKÇE ZORLUK ÇIKACAK

Gül, yeni anayasa konusunda siyasi partilere büyük görevler düştüğüne dikkat çekerek, "Zaten siyasi partilerin değerli başkanları bu desteği vermezse bu şekilde gitmezdi. Böyle bir anayasa yapılmasında dikkat edilecek şey, çok geniş bir ortak paydayı ortaya çıkarmaktır. Çünkü bu hepimizi kuşatan hukuki bir belge olacaktır. Ne kadar büyük bir payda oluşturulursa işimiz o kadar kolaylaşır. Buna özen gösterilmelidir. Çok detaylı bir anayasa olursa kendilerini zora koşacaklarını, detaya girdikçe zorluk çıkacağını, bazı şeyleri genel yazmak gerektiğini söyledim." diye konuştu.