BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

EGE-KOOP kazandırmaya devam ediyor

Konut kooperatifçiliğinde 30 yılı geride bırakan EGE-KOOP hem ev sahibi yapıyor hemde para veriyor...

Abone ol

Konut kooperatifçiliğinde 30 yılı geride bırakan ve ortaya koyduğu 11 Kentsel Dönüşüm projesi ile güven kazanan Ege-Koop, Karşıyaka Körfez Evleri projesindeki iki kooperatifin ortaklarına birkez daha para iadesi yaptı.

Konut kooperatifçiliğinde 30 yılı geride bırakan ve ortaya koyduğu 11 Kentsel Dönüşüm projesi ile bu alanın yüzakı haline gelen Ege-Koop, kalitesini birkez daha ortaya koydu. Ege-Koop, Karşıyaka Körfez Evleri projesindeki iki kooperatifin ortaklarına birkez daha para iadesi yaptı. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Lüks konutları piyasa fiyatlarının altında tek bir ortağımızla sıkıntı yaşamadan, bir tekiyle bile mahkemelik olmadan bitirmekle kalmadık, ortaklarımıza da para iadesi yaptık. Ege-Koop bir İnşaat şirketi olsaydı bunu yapamazdı. Biz halkın kuruluşuyuz" dedi.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği hiçbir projede ortaklarından ek ödeme talep etmeyen, Modern yaşam alanlarını zamanından önce sahiplerine teslim eden İzmir'in gururu Ege-Koop, sözleşmede yer almamasına rağmen ortaklarına para iadesi yapmaya da devam ediyor.

Ege-Koop'un, alt ve üst Yapı maliyeti 80 milyon lirayı bulan Karşıyaka Körfez Evleri projesindeki iki kooperatiften toplam 199 ortağa para iadesi yaparak, yine ender görülen bir işe imza attıklarını belirten Genel Başkan Hüseyin Aslan, şunları kaydetti: "Tek bir ortağımızla mahkemelik olmadan, hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamadan ortak akıl ilkesi ile projeyi tamamladık. Biz hayata geçirdiğimiz her projemizde olduğu gibi Karşıyaka Körfez Evleri'nde de sadece konut üretmedik. Modern bir kent yaptık. Bizim bu projemizden sonra o bölge canlandı, projemizin kalitesi ve tasarımı örnek alınarak yeni inşaatlar başladı. Biz yaptığımız ihalelerde aldığımız indirimlerle sektörün bu zorlu döneminde meydana gelen zamların önüne geçtik. maliyet hesaplarını en uygun seviyeye getirerek, gerçekten son derece lüks konutları piyasa fiyatlarının altında tamamladık. Alt yapısını bitirdik, doğal gaz getirdik. Bunları yapmakla kalmadık. Şimdi de yine ortaklarımızın her birine 600'er lira ile bin 100 lira arasında değişen rakamlarda para iade ettik. Önümüzdeki aylarda ortaklara para iadesi yapmaya devam edeceğiz. Eğer biz bir İnşaat Şirketi olsaydık bunu yapamazdık. Ege-Koop bir halk kuruluşudur."

Kaynak:Stargündem.com