BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Maçın ardından

"Türkiye Kupası Türkiye’yi Kucaklıyor" temasıyla bu yıl 51.’si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası final maçında Trabzonspor’u 1-0 yenen Fene...

Abone ol

"Türkiye Kupası Türkiye’yi Kucaklıyor" temasıyla bu yıl 51.’si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası final maçında Trabzonspor’u 1-0 yenen Fenerbahçe, kupayı müzesine götürdü.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Son derece yorucu ve yıpratıcı bir sezonu kupayla taçlandırmak gerekiyordu. Ligi ilk yarıdaki hatalarımızla yitirdik, ikinci yarıda kovalamaya çalıştık ama çok kolay olmuyor. Avrupa Ligi de son derece iyi gitti, bir adım daha atabilirdik, finale gidebilirdik ama olmadı. Elimizde Türkiye Kupası vardı. En az bizim kadar isteyen bir Trabzonspor ile oynadık. 64 maçlık büyük bir maratonu mücadeleyi kupayla taçlandırdığımız için mutluyuz. Oyuncularımı bir kez daha tebrik eriyorum Oyuna gelince Trabzonspor daha derli ve toplu başladı. Tam iyi oynadıkları anda biz golü bulduk. Golün ardından yapmak istediklerimizi daha iyi yaptık. Ama ikinci golü bulamadık. İkinci yarıyı derli toplu bir şekilde götürdük. Ama maçın son dakikalarında hem bizi hem de taraftarları heyecanlandıran dakikalar geldi bunu da başarıyla atlattık ve mutlu sona ulaştık" dedi.
Sezonu 1 kupayla tamamladığının hatırlatılması başarılı görüp görmediğinin sorulması üzerine Kocaman, "Bunu kamuoyunun değerlendirmesi benim değerlendirmemden daha önemli" karşılığını verdi.
Kocaman, "Kupanın ardından gelecek sezon Galatasaray’la karşılaşacaksınız. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "Fenerbahçe adına kazanımlarından bir tanesi bu seneyi de kupasız geçmedik. Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşmak Fenerbahçe için çok güzel olacak diye düşünüyorum" cevabını verdi.
Kocaman, Webo’nun 88. dakikasında kaleci ile karşıya kaldığı pozisyonla ilgili olarak ise, "Gidişi adına ben dahil herkes gol olmasını istiyordu. Gol olmadığından itibaren gerilim artacaktı. Gol olmayınca bir adım daha geri çekileceksiniz İçimden geçen gol olmasını istiyordum. Olmayınca da futbolun yazılı olmayan yasası var ya acaba diye düşünüyor insan. Biraz da yorgunluktan bağlantılı kaçırması. Eğer beraberlik golü gelseydi maçı taşımak biraz zor olacaktı bizim için. Bir şekilde kazanmayı başardık. Webo’nun golü kaçırmasıyla içim cız etti" cevabını verdi.
Kocaman, bir gazetecinin, "Defansif kurguyla mı oynadınız. Alper Potuk transferinin yanında defansa da transfer yapacak mısınız?" sorusunu ise, "Transferle ilgili beklentilerimiz belli. Yerlerimize ihtiyaca uygun şekilde hareket edecek. Defansif kurguyla oynamak hiçbir maçta aklıma dahi gelmedi. Futbolun da en önemli öğesi önde de olabilir arka da olabilir defansif savunma. Savunma ne kadar güçlüyse hücum da gücünüz de o kadar artar. Bütün spor dallarının temeli iyi savunmadan geçer. Yıpratıcı bir sezondu önü geçtikten sonra bunu koruma duygusu oyuncuları geri çekti" şeklinde yanıtladı.

TRABZONSPOR CEPHESİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise, "Çok istediğimiz bir kupaydı. Özellikle iyi geçirmediğimiz bir sezonda bu kupayı Trabzon şehrine götürmeyi istiyorduk. Oyuna çok iyi başladık ama çok kötü bir gol yedik daha sonra bir 10-15 dakika bocaladık. İkinci devre yaptığımız değişiklilerle aslında oyunun bütün hakimiyeti Trabzonspor lehineydi. Maalesef golü bulamayınca mağlup olduk, üzgünüz" ifadelerini kullandı.
Kafkas, Trabzonspor’un daha güçlü bir kadroya sahip olması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"Altını çizerek ifade etmeye çalışıyorum. Trabzonspor daha güçlü ve iyi bir kadro oluşturmalı, bu bir gerçek. Maalesef bu seneyi acı dersler çıkararak geçirdik. Bu kötü sezonu kupayla taçlandıramadığımız için taraftarlardan, camiadan özür diliyorum. Ama oyuncularımı kutluyorum, bugün kazanmak için ellerinden geleni yapıyorum. Kupayı da Fenerbahçe kulübü kazandı, tebrik ediyorum."
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kafkas, "Her şeye rağmen Avrupa’ya gidecek Trabzonspor var. Bu bir başarı mı, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bizim için başarı değil. Yani Trabzonspor bu olmamalı. Trabzonspor gerçeğinde çok irtifa kaybettik. Bunu da hem taraftarın hem de şehirde ileri gelenlerin bilmesi gerekiyor. Maalesef oyuncu kadrosu çok yeterli değil. Bu ligi istediğiniz düzeyde götürebilecek düzeyde değiliz" cevabını verdi.

KAFKAS ÇILGINA DÖNDÜ
Kafkas, "Volkan Şen çıkarken bir hareket yaptı. Oyundan çıktığına mı tepki gösterdi?" şeklindeki soru üzerine, "Bize bir hareket yapmadı. Öyle bir çocuk değil asla o şeyi yapmadı. Ne Trabzonspor’a ne bize öyle bir şey yapmadı. Çıkarken ara sıra bu tip şeyler olabilir yani. Öyle bir saygısızlık bize hiç kimse yapamaz hele Trabzonspor kulübüne hiç kimse yapamaz" karşılığını verdi. Soruyu soran gazetecinin "ellerini açması" üzerine Kafkas çılgına döndü. "Ellerini açıyorsun da sor da söylüyorum sana" diyen Kafkas, "Ben de sana cevabını söylüyorum. Ben de sana cevabını veriyorum. El yani" ifadelerini kullandı.
Gazetecinin "Ne yapayım ellerimi açmayayım mı" demesi üzerine Kafkas, "Cevaptan tatmin olmadın mı?" karşılığını verdi. Kafkas daha sonra yerinde kalkarak, gazetecinin üzerine yürümeye çalıştı ancak yanında oturan görevli buna engel oldu.
Kafkas, ardından gazetecilerin sorularını cevaplamaya devam etti. Bir gazetecinin "Yabancı oyuncu revizyonuna gidecek misiniz?" sorusuna ise, "Çok doğru. Çok az yabancı oyuncu kalacak. Yeni bir oluşum var, yeni bir yönetim geliyor. Ben çok iyi bir Trabzonsporluyum ama yeni gelecek yönetimin de her türlü kararına saygılıyım. Devam ederler etmezler bilemem ama ben kalırsam yabancı oyuncuların büyük bir kısmı değişecek. Ben bunun sinyallerini daha önce vermiştim. Hem bir kaç Türk oyuncu hem yeni yabancı oyuncu ihtiyacım var" cevabını verdi.

DIRK KUYT
Kuyt, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Sezonu bu akşamla birlikte harika şekilde bitirdik. Takımımızın özellikle sezonun ikinci yarısında çok iyi mücadele ettiğini söylemek istiyorum. Hem Türkiye liginde, hem Avrupa liginde hem de Türkiye Kupası’nda. Tüm bu yoğun trafiğin ardından 64 zorlu maçında ardından kupa kazanmayı hak etmiştik. Bu akşamki kupanın bundan sonraki birçok kupanın habercisi olacağını söylüyorum" ifadelerini kullandı.
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kuyt, "Takımda ligin ilk yarısı ile ikinci yarısı için neden fark var. Fark nedir, neden ilk yarı iyi, ikinci yarı kötü oynadılar" şeklindeki soru üzerine, "8 yeni oyuncuyla oynamak kolay değildir. Sezona Şampiyonlar Ligi eleme maçları nedeniyle çok erken başladık. Sezonun ilk yarısında özellikle bir takım sorunlar yaşadığımızı belirtmek gerekiyor. Ama Antalya’da bir şeyler oldu takıma, kendi hatalarımızı gördük, onları masaya yatırdık ve hep birlikte konuştu. Hatalarımızdan ders aldık" dedi.
"Liderle aramızdaki fark fazlaydı, onu kapatamadık" diyen Kuyt, "Ama geçen hafta Galatasaray’ı yenmeyi başardık. Avrupa Ligi’ne baktığımızda maalesef sakatlıklar vardı, oynayamayan arkadaşlarımız oldu. Kupayla birlikte artık önümüze bakıyoruz" şeklinde konuştu.

ALPER POTUK TRANSFERİ
Hollandalı oyuncu, bir gazetecinin "Alper Potuk transferiyle ilgili takım olarak ne söylemek istersin?" sorusu üzerine ise, "Alper’in Türkiye ligindeki en genç, en yetenekli oyunculardan biri olduğunu söylemek istiyorum. İngiltere’deyken değil ama Türkiye’deyken ligdeki maçları takip ediyorum. Takımımıza çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Genç oyuncularla birlikte son 6 ay boyunca yaptığımızdan daha fazlasını yapacağız" cevabını verdi.
Kupayı getiren golü kaydeden Moussa Sow, "Bu akşam kazandığımız kupa, tüm sezon boyunca çalışmamızın bir ürünüydü. Çok kolay değildi. Çünkü 64 maç oynadık. Hem Türkiye liginde hem Avrupa’da hem de kupada 64 maç tamamladık. Hem mantık hem de fiziki olarak zorlu bir süreçti. Sonunda kupayı kazandık. Bu hem başkanımız, hem hocamız hem de taraftarlarımıza hediye olsun" şeklinde konuştu.
Alper Potuk transferiyle ilgili ise Sow, "Takımımıza yeni bir oyuncu katıldı. Sezon başında aramıza yeni katılan diğer oyuncular gibi onun da elinden gelenin en iyisini yapacağına, katkıda bulunacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

TRABZONSPOR CEPHESİ
Trabzonsporlu futbolcu Adrian, üzücü bir akşam olduğunu, Fenerbahçe’ye karşı final maçını kaybettiklerini ancak rakip takımdan kötü oynamadıklarını dile getirdi.
Bordo-mavili oyuncu Paulo Henrique de maçla ilgili, "Ne yazık ki skor elde edemedik. Finalde iyi bir mücadele ortaya koyduk. Adeta kupa elimizden kaydı. Adil bir mücadele oldu" dedi. Brezilyalı oyuncu, "Bugün elimden geleni yaptım, özgüvenle oynadım. Bu özgüveni bana hocam verdi. Benim burada 3 senelik sözleşmem var" ifadelerini kullandı.
(İHA)