BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı hainlerini böyle satmış!

Çifte patlamanın faili Nasır E. ile eylemciler arasında Reyhanlı'daki çifte saldırı sonrasında bakın nasıl bir görüşme geçmiş

Abone ol

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin ölümüyle sonuçlanan çifte patlamaya ilişkin soruşturmada yeni bilgiler gün ışığına çıktı.

Katliamın iki numaralı faili olarak gösterilen Nasır E'nin patlamaların ardından yaptığı bir telefon konuşması Hatay Emniyet Müdürlüğü'nün teknik takibine takıldı.

30 saniyelik görüşme, El-Muhaberat bağlantılı olduğu belirtilen Nasır E'nin eylemcileri kullandıktan sonra yarı yolda bıraktığını ortaya koydu.

NEREYE KAÇACAĞIZ?

Teknik takip kaydına göre eylemcilerden biri, patlama sonrası Nasır E’yi aradı. Eylemci, Nasır E’ye, "Eylemi gerçekleştirdik. Şimdi ne yapacağız? Patlamadan sonra bizi kaçıracağını söylemiştin. Nereye kaçacağız" dedi.

Eylemin başarıyla gerçekleştirildiğini öğrenen Nasır E, kaçacak yer arayan eylemciye "Tamam ben seni arayacağım" karşılığını verdi. Telefonu kapatan Nasır E, sırra kadem bastı. Nasır E, telefonunun bir daha açmadı. Nasır E’nin GSM hattından bir daha sinyal alınamadı.

EYLEMİ YAPTIRIP SURİYE'YE GEÇTİ

Nasır E'nin sözünde durmaması üzerine eylemciler Suriye'ye kaçma girişiminde bulundu. Fakat bomba eylemcileri başarılı olamadı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonlarda; bombaların Lazkiye'den getirilmesi, eylemde kullanılan araçların satın alınması ve araçlara gizli bölme yaptırılması gibi faaliyetlere katılan zanlılar tek tek yakalandı.

Firari zanlı Nasır E'nin, Taner D. ve Yusuf N. ile birlikte sınırı geçerek Suriye'ye kaçtığı öne sürüldü.