BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.408,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Efkan Ala'dan olay yaratacak açıklama!

Efkan Ala yolsuzluk operasyonu sırasındaki piyasadaki oynamalarla ilgili ellerinde belge olduğunu söyledi.

Abone ol

Kabine değişikliği sonrası İçişleri Bakanlığı koltuğuna gelen Efkan Ala, TRT 1'deki Enine Boyuna programında yolsuzluk operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala soruşturma krizi sonucu ekonominin zarar gördüğünü belirterek, "operasyon öncesi dolarları kim aldı diye soruyorsam şüpheden değil, elimde belgeler olduğundan soruyorum" dedi. Ala, son dönemde yaşanan gelişmeler için 'Suçu yakalamak yerine, suç oluşturmak için malzeme topluyorlar. İş yapmayı 'suç' olarak algılayan bir örgütle karşı karşıyayız' yorumunda bulundu.

Ala'nın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Devlet size bir görev vermiş, suçu gördüğünüzde müdahale edin ve hukuki süreci başlatın. Neden aylarca bekliyorsunuz? Bir memur bir suçu tespit ettiği halde neden üstüne gitmiyor, neden erteliyor, neden bekliyor, neyi organize etmeye çalışıyor.

Türkiye'deki yatırımların toplamı 40 milyar dolar. Çıkmış 100 miktar dolarlık yolsuzluktan bahsediyor. Bu nasıl bir hesap?

Tuzak kurarak siyaseti dizayn etmek istiyorlar. Kurulmak istenen bu tuzak öncesinde kim dolar satın aldı? Bunu açıklayacağız...

-Olup bitenler bizi yolumuzdan alıkoyamayacak ama rahatsız eden şeyler.Türkiye bu badireyi de atlatacaktır. Dün hükümetin söylemini suç haline getirmek istiyorlardı bugün ise iş yapma kapasitesini.

Eskiden beri Türkiye'de bir siyasi partiler var bir de partisiz siyaset yapanlar...Halka hesap verenlere hesap vermeden herşeyi dizayn etmeye çalışanlar var.

NEREDEYSE BİR HÜKÜMET DARBESİ...

Zarar verme kapasitesini ortaya koymuş olan bu örgütlü çete ile ilgili hukuk gereğini yapacaktır. Neredeyse bir hükümet darbesine cesaret edilebiliyor.

Devlet içinde bir çete,bir ilimizdeki partileri emniyet müdürünü valiyi 6 ay boyunca dinliyor. Devlet bu cerahattan kurtulmalı.Devlet içerisindeki örgütlü çetelere karşı mücadelenin gereği neyse yapılacaktır.

DEVLET İÇİNDEKİ BİR ÇETE GÜNEYDOĞU'DA DİNLEME YAPTI

Güneyde bir ilde başabaş bir yapı var. Orada valiyi de iktidar partisini de tüm muhalefet partilerini de il başkanlarını da devlet içerisinde dinliyor.

Önce orada sonra Türkiye genelinde siyasete dizayn etmek için kullanıyorlar. Üstelik bunu hakim kararıyla yapıyor. Biz bu tür yapıları kim yaparsa yapsın bulur ortaya çıkarırız. Bu tür kayıtdışı operasyonlar sadece Ak Parti’ye değil tüm partilere yapılıyor.

Siyaseti dizayn etmeye müsaade etmeyiz. Bizim emniyette yüzbinlerce çalışanımız var. Çok az bir kısmı bu tür bir çete yapısı içerisine girmişse buna müdahale eder gereğini yaparız. Tayine tabi olan kişilerin görev yerlerini değişmesi normaldir. Bunun içinde suç işleyeni zaten alıyoruz, performansını yeterli görmüyoruz ve süresi dolmuşsa değiştiriyoruz. Bunlar devlette olan prosedürler. Başka bir yerden mi yönetici getiriyoruz. Gelen de bu memleketin evladı” dedi.